Güncel
Giriş Tarihi : 22-05-2015 14:30   Güncelleme : 22-05-2015 14:30

"Madde bağımlılığı"nda farkındalık oluşturacaklar

TRABZON (AA) - Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının (DOKA) desteğinde, Trabzon Sanayici ve Girişimci İş Adamları Derneğince (TSGİAD) yürütülecek sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Trabzon'da madde bağımlılığı konusunda farkındalık oluşturulacak

TRABZON (AA) - Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının (DOKA) desteğinde, Trabzon Sanayici ve Girişimci İş Adamları Derneğince (TSGİAD) yürütülecek sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Trabzon'da madde bağımlılığı konusunda farkındalık oluşturulacak.

TSGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Olgun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TSGİAD'ın 2015 yılı destek programı kapsamında DOKA'ya sunduğu projenin sözleşmesinin imzalandığını belirtti.

Proje kapsamında madde bağımlılığına dikkati çekeceklerini dile getiren Olgun, "Madde bağımlılığı sosyal bir olgudur ve bu sorunun çözümü yine kendi içinde saklıdır. Çözümden kastedilen ise sadece hiç kimsenin madde kullanmadığı bir dünya değil, mücadeleci kurum, kuruluş ve örgütlerin üzerine düşen vazifeyi yerine getirmeleridir" ifadesini kullandı.

Olgun, madde bağımlılığının önemli bir sorun olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsanlığın başlangıcından beri var olan bu sorun, nüfusun, kentleşmenin, insan ilişkilerinin artmasıyla hızla büyümeye devam edecektir. Madde bağımlılığı olarak gördüğümüz buz dağının görünmeyen kısmında, risk faktörü olarak eğitimsizlik ya da yanlış yetiştirme biçimleri de yer almaktadır. Eğitimden anlaşılması gereken sadece okullarda verilen örgün eğitim değildir. Bireyin doğduğu günden itibaren özellikle kişiliğinin oluştuğu yaşlar ve sonrasına kadar ailesinden alacağı eğitim, kültür, ufuk ve hedeflerin önemi büyüktür.  Bunun için çalışmalarda koruyucu ve önleyici eğitim faaliyetlerine büyük yer verilmesi beklenmektedir."

Proje kapsamında Trabzon'da konuyla ilgili tarafların bir araya getirileceği bir çalıştay  yapılacağını da anlatan Olgun, çalıştay sonuçlarının da raporlanarak, kamuoyuyla paylaşılacağını kaydetti.

Olgun, projenin ikinci aşamasında ise 4 farklı kurum temsilcisinin katılımıyla bir panel gerçekleştirileceğini işaret ederek, "TSGİAD olarak sosyal sorumluluk gereği Trabzon'da son yıllarda bilinenden çok daha fazla artış gösteren madde bağımlılığı konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda da projenin bir diğer faaliyeti olarak da İl Milli Eğitim Müdürlüğünün uygun gördüğü 5 okulda madde bağımlılığı konusunda eğitim verilecek" diye konuştu.

adminadmin