Samsun Haber
Giriş Tarihi : 17-12-2014 17:30   Güncelleme : 17-12-2014 17:30

MANYETİK REZONANS TERAPİ MEDİCAL PARK’TA

Bel ve boyun fıtığı, kireçlenme, kemik erimesi ve kaynamayan kırık vakaları gibi sorunlar Almanya’da geliştirilen ve manyetik titreşimlerle çalışan MBST cihazları sayesinde artık kalıcı olarak tedavi ediliyor

MANYETİK REZONANS TERAPİ MEDİCAL PARK’TA
Bel ve boyun fıtığı, kireçlenme, kemik erimesi ve kaynamayan kırık vakaları gibi sorunlar Almanya’da geliştirilen ve manyetik titreşimlerle çalışan MBST cihazları sayesinde artık kalıcı olarak tedavi ediliyor.
Hiçbir yan etkisi olmadığı belirtilen yeni alternatif tedavi yöntemi, röntgen ışınlarından farklı olarak vücuda manyetik titreşimler yolluyor. Fıtıkları ve kireçlenme ağrılarına son vermesinin yanında MBST, hücreleri yenileyerek ve dokuları iyileştirerek doğal iyileşme sürecini de tetikliyor.
Medical Park Samsun Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümünden Uzm. Dr. Rabia Cerrah Karanfil “MBST” (Manyetik rezonans terapi) tedavi sistemi hakkında bilgi verdi .Uzm. Dr. Karanfil, “Eklem ve kemik hastalıklarını tedavi eden elektromanyetik sistem MBST, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaygınlaşıyor. Avrupa’da 16 yıldır kullanılan sistem, Türkiye’de ise 2 yıldır kullanılıyor. İstanbul, Ankara, Kayseri, Hatay ve Eskişehir’de bulunan MSBT fizik tedavi merkezinin 6.sı Medical Park Samsun Hastanesi’nde hizmete vermektedir. Karadeniz Bölgesi’nde sadece Medical Park Samsun Hastanesi’nde bulunan tedavi cihazı oldukça başarılı bir tedavi yöntemi olup başarılı sonuçlar elde etmektedir. Tedavi sisteminde günde 1 saat ve 7 gün boyunca süren seanslara katılan hastalar, 21 günde ağrılarından tamamen kurtulabiliyor, günlük işlerini rahatça yapabilir hale geliyor” dedi.
Dr. Rabia Cerrah Karanfil, cihazlar sayesinde bel fıtığı, boyun fıtığı, kireçlenme, eklem ve diz ağrıları, kemik erimesi, kaynamayan kırık vakaları, sporcu yaralanmaları ve ameliyat sonrası hızlı iyileşme tedavisinde yüzde 90 oranında başarı sağladıklarını söyledi. Her yaş grubundan hastayı tedavi ettiklerini ifade eden Karanfil, doğuştan engelli, hareket kısıtlığı yaşayan birçok engelli insanda da hareketsizlikten oluşan kas ve eklem sertliklerinde başarılı elde ettiklerini kaydetti.
Uzun yıllardır bacak ve kollarını hareket ettiremeyen hastalara sistem sayesinde hareket özgürlüğü sunduklarını dile getiren Dr. Karanfil, “Cihazlar, radyasyon vermiyor. Röntgen ışınlarından farklı olarak sadece vücuda manyetik rezonans yolluyor. Oradan bir görüntüleme elde ediliyor. Alman fizik doktorları MR’ın ağrıları hafiflettiği gözlemlenince daha da geliştirilerek bu cihazlar keşfetmiştir. Ağrı dindirici etki göstermelerinin yanında da hücre yenilenmesine katkıda bulundukları, doğal iyileşme sürecini tetiklediği tespit edilmiş. Şuan de alternatif tıp üzerine tüm dünyada kullanılıyor” bilgisini verdi.
Bu tür hastalıklarla karşılaştıklarında genelde ağrıyı dindirici tedaviler uyguladıklarını söyleyen Dr. Rabia Cerrah Karanfil, “Bu cihazla yapılan tedaviler şunu gösteriyor, hem ağrı geçiyor hem de doğal iyileşme sürecini tetikliyor. Diz kireçlenmeleri hastalarıyla ilgili orada elde edilen sonuçlar hastaların yarısından fazlasında yüzde 86’nın üzerinde iyilik hali görülüyor. İyilik halinden kastımız şu: Hastanın ağrısı geçiyor, fonksiyonları düzeliyor, işini gücünü daha rahat yapabilir hale geliyor. Tedavi yönteminin yeni olmasına rağmen çok sayıda insan bu tedavi yönteminden istifade ediyor. Yakın gelecekte daha çok yaygınlaşacak” ifadelerini kullandı.
adminadmin