Eğitim
Giriş Tarihi : 27-10-2019 09:41   Güncelleme : 27-10-2019 09:41

Mason locaları okullarda cirit atıyor!

Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şubesi tarafından düzenlenen 9'uncu Bölge Eğitim Programı Toplantısında konuşan Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın MASON localarının okullarda cirit attığını belirterek MEB'i milletle beraber hareket etmeye ve sorumluluk almaya davet etti.

Mason locaları okullarda cirit atıyor!

Yalçın, eğitimdeki sorunlar, öğretmenlere yönelik şiddet ve toplu sözleşmede yaşanan sıkıntıları dile getirdi.

MASON LOCALARI EĞİTİM YUVALARINDA CİRİT ATIYOR

Milli Eğitim Bakanlığını bu konuda kınama mesajları yayınlamaya değil, sorumluluk almaya davet ediyorum. Milli Eğitim Bakanlığını başka bir konuda da göreve davet ediyorum. Bu ülkede 28 Şubat yaşandı. 28 Şubat'ta dışarıdan talimat verenler mason localarıydı. 28 Şubat'ın hemen akabinde okullara giden Milli Eğitim Bakanlığı talimatları vesilesiyle ikinci meali gibi okullarda, eğitim yuvalarında cirit attı.

28 Şubat sürecini millete yaşatan dış güçlerin okullardaki çalışmalarına öncülük etmemesi için MEB'i hassas olmaya davet eden Yalçın, "Bu millet başı dışarıda, kökü burada, dal budağı her tarafta olan yapılara ilişkin uzun süredir bir sıkıntı, bir stres yaşıyor, içi daralıyor daralıyor, yeter artık deyip aman arıyordu. 15 Temmuz ihanet girişimi olduğu zaman bu millet iradesini ortaya koydu. Başı dışarıda, kökü burada, dal budağı her tarafta olan bu tip emperyal yapıların saçma sapan idealler için bu ülkede faaliyet gösteren yapıların ilişkilerinin kesilmesini noktasında bir irade beyanında bulundu. Ve 15 Temmuz'da da bedelini ödedi. Onun için Rotary ne okula yaklaşmalı ne de öğrenci ile yakınlaştırılmalıdır." şeklinde konuştu.

28 Şubat'ta yaptıklarından sonra milletin olaya el koymasıyla 28 Şubat'ın tüm bakiyesinin bin yıl süreceğini söyleyip tehdit savuranların bütün bariyerlerini ve faaliyetlerini 10 yılda milletin iradesi ile iktidara teslim ettiği yetki ile teker teker tarihin çöp sepetine atmıştır. Hangi masal gerçekleşsin diye… Bu konuda 'yeniden Rotary okulda' diye müjde verir gibi sevinç çığlıkları atmamız gerekiyor gibi projeler gerçekleştiriyor ve eğitime dâhil ediyor. Bırakın kardeşim açmasınlar okullarını.

OLEY HOŞGELDİNİZ Mİ DİYECEĞİZ

Bakanlığın Müslüman halkın değerlerini dikkate almayıp ülkeyi emelleri doğrultusunda dizayn etmeye çalışanlara destek vermekle suçlayan Yalçın, "Açık konuşuyorum bu konuda bakanlığı hassas olmaya davet ediyorum. Milletle birlikte hareket etmelisiniz. Sınırda Mehmetçik arz-ı mev'ud gerçekleşmesin, terör koridoru oluşmasın, Suriye'deki mülteciler geri ülkesine dönsün, Suriye'nin toprak bütünlüğü bölünmesin diye gayret gösterirken, bunu dünyadaki planlayıcısı, bütün emperyalizmin güçleri sahaya sürülü olan siyonist israilin bağlantılı olduğu yapıların bu anlamda can suyu verir gibi cesaretlendirilmesi ve 'Rotary okulda' diye sloganla yeniden sanki çığlık atacağız, oleyy hoş geldiniz, iyi ki geldiniz mi diyeceğiz. Bu Konuda Milli Eğitimi Bakanlığını sorumlu davranmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

adminadmin