Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 13-05-2021 13:36   Güncelleme : 13-05-2021 13:36

Mazlumlar seni bekliyor!

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla…

Mazlumlar seni bekliyor!

‘Eğer siz bir yara aldıysanız bilin ki o topluluk da benzeri bir yara almıştı. O günleri biz insanlar arasında döndürüp duruyoruz ki Allah gerçek mü’minleri ortaya çıkarsın ve uğrunda şahitleri olsun diye.Allah zalimleri sevmez.’(Al-i İmran 140)

‘Bir de Allah, iman edenleri günahlarından arındırmak, kâfirleri de yok etmek için böyle yapıyor.’(Al-i İmran 141) Şanı yüce olan Allah doğru söyledi…

Bu gün otuz gün tuttuğumuz oruçlarımızın, ibadetlerimizin manevi deminde demlendiğimiz,   Ramazan ayının bayramına ulaştık çok şükür. Sevincimiz her Ramazan ayında olduğu gibi yine hüzün ve üzüntüye gark oldu. Kutsal Mabed Mecsid-i Aksa’ya ve Filistinli kardeşlerimize yönelik saldırılardan bayram sevincimiz yerini hüzne bıraktı. Kim bilir bu dünya bu denli ulvi bir sevinci kaldırmıyorda  bayram sevinci ahrete bırakıyordur.

Şuan gündemde olan Hamas lideri Şeyh Ahmet Yasin Allah ona rahmet etsin bir röportajında Siyonist İsrail devletinin ömrünün 2027 yılında yıkılacağını söylüyor.  Dayanağının ise Kutsal kitabımız Kuranı Kerimdir diyor. Yukarı da ki ayette de insanların birbirleriyle olan imtihanlarının aynı olduğunu iyi ve kötü dönemler döner durur der. Daha yirminci yüzyılın başlarında  büyük bir soykırım ve zulme uğrayan Yahudilerin aynı zulmü  Filistin halkına reva görmesi anlaşılabilir gelmiyor bizlere değil mi? Bizler Müslüman ferasetiyle bakıyoruz olaylara ama batıl olan bir inanıştan Hak bir davranış beklenmez. Hak ve Hak yolunda bulunan kimseler savaşta ve barışta inanana veya inanmayana hak ve adaletle muamele eder.

Osmanlı imparatorluğunun adalet anlayışından sebep altı yüzyıl dört kıtayı yönetebilmiştir. Güçten önce Hak ve adalet anlayışı bir devleti ayakta tutar.

Şimdi ise sözüm ona güçlü olan ve dünyayı iki dudağı arasında gören ‘süper güç devletler’ Hak ve Adaletten yana olmadıkları için batmaya ve yok olmaya mahkumdur. Bu anlayış İster Müslüman devlet olsun ya da olmasın fark etmez.

Güç, kuvvet ve kudret kime ve neye karşı gösterilir?  Bizi biz yapan bin yıllık devlet anlayışımızda,  Allah’ın hükmü ile muamele etmek ve Allah’ın adaletini yeryüzüne hakim kılmak içindi. Yıllar boyunca  mazlum coğrafyaların beklenen neferi  Müslüman Türkler olmuştur.  Savaşırken bile adaletten ayrılmayan din ırk ve mezhep ayırmayan Türklerin herkesi koruyup kolladığını bilen Yahudiler dahi  vakti zamanında Osmanlıya sığınmışlardı.

Şimdi ise şer ve batıl güçlerin Müslüman devletleri ve coğrafyalar üzerine oynadıkları oyunlar,  kendilerince istedikleri gibi uygulanırken uyuyan bir devin uyanıyor olması gözlerinden kaçmıyor. Bu uyuyan dev yine beklenen, her zulme uğrayanların hasretle yolunu gözlediği yine Müslüman Türklerdir.

Bizler acı acı büyürüz, her düştük dediğimizde daha bir güçlenerek kalkarız evel Allah! Bunu son Aksa Baskınından sonra daha iyi anlamış olduk. Elhamdülilah  ülkemizin  ve halkımızın üzerine oynan  her türlü oyunlardan sonra yine zulüm karşısında tek yürek, tek yumruk olabiliyorsak  korkmayalım. Zalimin kalbine bu korku bile yeter diyeceğim de bu korkudan daha fazla bir korkunun kalplerinde olduğunu her fırsatta dile getiriyorlar zaten.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN