Ekonomi
Giriş Tarihi : 26-01-2022 12:45   Güncelleme : 26-01-2022 12:45

Merkez bankası genel kurul olağanüstü toplanacak!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, 3 Şubat 2022 Perşembe günü gerçekleştirilecek.

Merkez bankası genel kurul olağanüstü toplanacak!

Pay sahipleri veya temsilcileri Genel Kurul Toplantısına, Merkezi Kayıt Kuruluşu  tarafından sağlanan Elektronik Genel Kurul Sistemi aracılığı ile veya toplantı mahallinde fiziki olarak katılabilecek.

Pandemi dolayısıyla alınan önlemler çerçevesinde, toplantıya pay sahiplerinden veya temsilcilerinden öncelikli olarak e-GKS aracılığıyla katılmaları isteniyor.

Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada, Pay sahipliğinden doğan hakların kullanım imkanı açısından fiziki olarak katılım veya e-GKS üzerinden katılım arasında herhangi bir fark bulunmadığı belirtilerek, toplantıyı canlı izleme, oylamalara katılım, soru sorabilme, önerge iletebilme gibi her türlü pay sahipliği hakkı e-GKS üzerinden kullanılabileceği ifade edildi.

Toplantıda, Hazine ile diğer pay sahibi tüzel kişilerin temsilcilerinin kimlik, yetki belgesi ve imza sirküleri, gerçek kişi pay sahipleri ile e-GKS’den tayin edilen temsilcilerin kimlik, vekil aracılığıyla temsil edilecek gerçek kişi pay sahiplerinin vekillerinin ise aşağıdaki örneğe uygun ve noter onaylı olarak düzenlenmiş vekâletname ile birlikte hazır bulunmaları gerekiyor.

Recep YAZGANRecep YAZGAN