Samsun Haber
Giriş Tarihi : 25-10-2016 09:02   Güncelleme : 25-10-2016 09:02

Metro Holding’ten sonra İpek koza’ya yabancı sermaye de talip oldu!

Samsunlu İşadamı Galip Öztürk’ün İpek - Koza’ya talip olduğunu açıklamayasıyla birlikte yabancı sermayeden de bir açıklama geldi.

Metro Holding’ten sonra İpek koza’ya yabancı sermaye de talip oldu!

Samsun Haber - Günlerdir kamuoyunda ilgi ile takip edilen ''İpek Koza’ya Metro holding talip oldu, aldı'' haberlerinden sonra WitaNovaCapital Yönetim Kurulu Vekili Oktay Kemal Özdemir de bir açıklama yaptı.

Özdemir açıklamasında WitaNovaCapital'in yabancı sermayenin gücünü arkasına aldığını ve  Koza Grup'a talip olduğunu ifade ederek bu konuyla ilgili son noktayı koydu.

Grup adına konuşan WitaNovaCapital Yönetim Kurulu Vekili Oktay Kemal Özdemir’’TMSF bünyesinde bulunan, Türkiye’nin en değerli şirketlerinden biri olan Koza Grup’ a talip olduğumuzu kamuoyuna duyurmaktayız’’dedi ve ekledi:

''Uluslararası yatırımcılarla bir araya gelerek oluşturulmuş olan WitaNovaCapital Türkiye’de kendi alanında yüksek potansiyele ulaşmış ancak finans sıkıntısıyla dar boğaza girerek üretimi durma noktasına gelmiş özel sektör temsilcilerine sektor gözetmeksizin destek vermek ve çözüm ortağı olmaya aday şekliyle Türk özel sektörünü önemli ölçüde rahatlatacağa benziyor.''

Oktay Kemal Özdemir,Türkiye’ye yatırım yapmak istemelerinin nedenlerini şöyle sıraladı: ''Grubumuz, uluslararası bir grup ile Türk yatırımcıları temsil eden bir yapıya sahiptir.Türkiye’nin 2023 yılı hedefleri bizim açımızdan yatırım yapılabilir stratejik hedeflerdir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu hedeflere inanıyor ve O’na duyduğumuz güvenle Türkiye’ ye yatırım yapmakta ve önümüzdeki üç yıl içinde Türkiye ‘ye 3 milyar dolar yatırım yapmayı planlamaktayız. Özellikle potansiyeli yüksek , finans sıkıntısı yaşayan şirketlere “Sosyal Finans” konsepti ile işbirliğine hazırız.Koza Grubunu bünyemize katmamız halinde, bugün mevcut olan değerinin çok üzerine çıkararak, ülkemizin kalkınmasında büyük katkı sağlayacağımıza inanıyoruz.''

Öte yandan Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, WitaNovaCapital’ün İpek Koza’ya talip olduğu haberini Twetter’dan paylaşarak “İpek koza fetöcü pisliklere satılamaz. parayı veren milli bir işadamımız alabilir!...” diye yazdı.

globalekonomi.com.tr

adminadmin