Fikir
Giriş Tarihi : 20-04-2020 13:48   Güncelleme : 20-04-2020 13:48

Muhafazakar Basının Yaptıkları

Hürriyet gazetesi Simaviler de iken ramazan aylarına girerken verdiği kuran veya dini kitaplara muhafazakarlar tarafından kızılır çok sert söylemler yazılır çizilirdi. Yine ramazan geldi bunlar din ticareti yapıyor, kuponla dini kitaplar ve Kuran-ı kerim veriyor diye. Şimdi Hürriyet gazetesi İktidar yakını muhafazakar olan Demirören grubuna geçti. Genel yayın yönetmeni de İmam hatipli Ahmet Hakan. Başlatmış oldukları kampanya aynen bu şekil okuyunuz.

Muhafazakar Basının Yaptıkları

“Okuyucularına ‘Evde Kal’ çağrısı yapan ve evdeki zamanı daha keyifli hale getirmek için farklı öneriler sunan Hürriyet, Teksas ardından da Tommiks’i birbiri ardına her gün okuyucusuyla buluşturacak. Çizgi romanların her gün belirli bir kısmı verilecek. 10 gün boyunca Hürriyet alarak bölümleri birleştiren okuyucular, Teksas ve Tommiks kitaplarına sahip olacak. Toplamda 4 kitap, 40 gün boyunca Hürriyet’le birlikte sunulacak.

Bir dönemin unutulmaz çizgi romanları arasında yer alan, koleksiyonerlerin gözdesi olan Teksas ve Tommiks’in maceraları hem meraklısı hem de genç kuşakla buluşacak. Vahşi Batı’nın macera dolu hikayeleri 13 Nisan Pazartesi günü başlayacak.”

Sorarım şimdi sizlere bu verdiğiniz kitaplar bize ne öğretecek. Tamda Mübarek Ramazan ayına denk getirilen bu kitaplar bizlere Dinimizden, tarihimizden, atalarımızdan, ırkımızdan, örf ve adetlerimizden, ilmi veya bilim olarak bir şeyler mi katacak? Kocaman hayır. Bizlerin çocukluğu ve gençliği bu tip kitapları okuyarak bomboş şekilde geçti.30 lu 40 lı yaşlara geldiğimizde fark ettik ki bizleri uyutmuşlar. Şimdi sorarım sizlere sakallı amcalara, ablalara teyzelere abilerime bu doğru bir kampanya’ mıdır? Neden Amerikanın pis kovboylarını benim gençlerime çocuklarıma okutturuyorlar neden beyinlerini işgal ettiriyorlar. Ey Ahmet Hakan İmam hatiplerde Teksas Tommiks kitaplarımı okutturuldu size? Bu çizgi kitaplar yerine Yüzbaşı Volkan, Tarkan, Karaoğlan, Yıldırım Kemal, Mustafa kemal gibi var olan çizgi kitapları vermiyorlar. Yada Suat Turgut hocamızın adam olmuş çocuklar seti verilmiyor. Bu saydıklarım yerli olanlar Teksas Tommiks ten daha mı tehlikeli acaba. Mustafa Kemal’e her defasında karşı çıkan dindar abiler bunlara bir şeyler demeyecekler mi? Tamda ramazan ayına girdiğimiz ay içerisinde ellerde Teksas Tommiks ve öncülüğünü de Türkiye’nin önde gelen muhafazakar basın kuruluşu yapıyor vay be. Muhafazakar gazete kötü yayınlar verse bile ses yok uyu Türkiyem uyu..

İkinci Muhafazakar basın olan ATV kanalı. Osman gazinin hayatını dizi film olarak oynatan kanal. Öyle bir dizi oynatıyor ki aile kavramını hiçe sayan kötü örnek teşkil edecek unsurlarla dolu. “Evli ve çocuklu bir adamın 20 yıllık eşini, neredeyse kızı yaşındaki bir genç kadın ile aldatmasını konu alan Gel Dese Aşk dizisine daha ilk fragman paylaşıldığından itibaren tepkiler başladı.”  Yapımcılarına bakıyorum, Osman Sınav Senai Demirci Rahşan Çiğdem İnan

Beni üzen ve şaşırtan bu projede yer alan isim Muhafazakar kesiminin sevilen ismi dini konferans vereni ilahi söyleyeni ve İslami kitaplar yazarı olan Senai Demirci olmasıdır.

Burada 45-50 li yaşlarındaki insanların kızlarının kız arkadaşlarına kolaylıkla göz koyabileceği onlarla rahatlıkla gönül eğlendireceği gerçeği ortaya çıkmıştır. Yıllardır toplum içindeki arkadaşımın çocuğu benimde çocuğumdur emanetimdir ilkesi bu dizinin sayesinde tarumar olmuş, her kız babası kızını kız arkadaşıyla dahil aile içlerine gönül rahatlığı ile göndermesine müsaade etmeyecektir. İçinde kuşku kafasında bu tip düşüncüler onu yiyip bitirecektir. Gündüz kuşağında Nihat Hatipoğlu hoca efendi ile talkımlar veren Atv kanalı akşamları da oynattığı dizide nasıl kız tavlarsın, eşini aldatırsın, entrikalar, kaçamak ilişkiler falan la filanla ağzımızı ve gözümüzde açık bizlere izletir. Muhafazakar kesimin benim kanalım dediği bu kanala yine eleştiri yapamaz o ne koyuyorsa yayın saatine izler geçer. Bu kanalın geçmişinde daha da iğrenç bir diz vardı hatırlarsanız yani geçmişi de kirli. Yine yönetmen koltuğunda Osman sınav vardı. Yönettiği dizi “KILIÇ GÜNÜ.” Hani iki erkek aynı yatakta eşcinsel görüntü sahnesi var ya ha işte o dizi tepkiler sonucu apar topar yayından kaldırılmıştı. Para kazanmak için toplumun değerleri inanışları bu kadar al aşağı edilemez.

Birde Kanal Yedi var o da muhafazakar ya, islami diye geçinenlerden. İslam ülkesinde İneğe tapan ve Müslüman katli yapan ülkenin birden fazla dizilerini oynatıyor. Ya ucuz diye ekran saatlerini dolduruyor ya da beyinleri yıkıyor.

Yahu kardeşim Dizi, Film, Kitap, Dergi, Gazete gibi yayın yapan toplumu bilgilendirecek yönlendirecek, öğretecek güzel güzel çalışmalar yapsanıza şeytanilerden değil Rahmanilerden olsanız ya. Şeytanilerin yaptığı yayınlarından bir farkınız kalmıyor böyle olunca.

Benim yüreğime sinmeyenleri yazarak sizleri azda olsa uyarmak uyandırmak istedim. Hayatın bu koşuşturmalarında halkımızın fark edemediği bu unsurları fark ederek nasılda bilinç altımıza işlediklerini ortaya koyanlardanız evelallah. Muhafazakar olarak hayatını sürdüren ey fani, nefse hoş gelen para, makam, şan, şöhret her neyse seni esir aldıysa nefsine uyduysan ama buna aldanmayıp yine aynı maskenle yola devam ediyorsan vay haline. Bu dünyada da öbür dünyada da aldatanlardan olduğun için halin harap olur.

Müsterih olunuz elbet Rahmaniler yani hilaliler yani bizler kazanacağız. Her türlü şeytani yapılanma karşısında dimdik duracağız başaracağız, başaracağız, başaracağız biz buradayız vesselam.

Recep YAZGANRecep YAZGAN