Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-02-2021 09:00   Güncelleme : 26-02-2021 09:00

Muhalif Samsun da Her Şeye Muhalif!

Samsun’da Koronavirüs tedbirleri sıkılaştı. Bu kapsamda en işlek cadde olan Mecidiye Caddesi’ne girişler HES kodu ile yapılmaya başlandı.

Muhalif Samsun da Her Şeye Muhalif!

Bir süredir sosyal medya ve yerel basın üzerinde yerel yönetimlere ve valiliğe yapılan baskı niteliğindeki haber ve sosyal medya mesajları üzerine alınan ek tedbirler doğrultusunda dert yanan Mecidiye Caddesinden adını vermek istemeyen bir esnaf “Zaten işlerimiz kötüydü. Kiraları ödemekte zorlanıyoruz. Biz de istiyoruz herkes kurallara uysun diye ama uymayanlar yüzünden bizler ticari olarak mağdur olduk. Sosyal medyadan sürekli olarak halkı kurumlar üzerine salan hesaplar yüzünden bizler mağdur olduk. Halkı bilinçlendirmek yerine kolluk güçlerini Mecidiye Caddesine yönlendirmek bizleri mağdur etti. Şimdi kim cezalandırılmış oldu? Biz mi yoksa vatandaş mı? Yoksa valilik veya vali mi?” dedi.

Son günlerde özellikle Twitter üzerinden Valilik makamına ve Vali’yi hedef alan mesajları ile Samsun halkı ile Valiyi karşı karşıya getiren Muhalif Samsun hesabı alınacak önlemler ilgili geçtiğimiz günlerde valiyi de hedef almış ve tehdit etmişti.

Muhalif Samsun adlı sosyal medya hesabı 16 Şubat tarihinde valiye yönelik attığı mesajda “Valimiz @zulkifdagli 'nın dikkatine.. Bu da iyi niyetli ikinci uyarımız olsun.” diyerek tehdit olarak algılanabilecek bir mesaj atmıştı.

Muhalif Samsun hesabının kime ait olduğu bilinmezken, sosyal medyayı kurumlar ve kişiler üzerinde bir baskı unsuru olarak kullandığı ve “mavrithalassa” gibi sözde “pontus rum soykırımı” söylemlerinde bulunan radikal hesaplar ile karşılıklı takipleştiği ise dikkatlerden kaçmıyor.

Recep YAZGANRecep YAZGAN