Güncel
Giriş Tarihi : 18-05-2015 15:00   Güncelleme : 18-05-2015 15:00

Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler

TRABZON/ARDAHAN (AA) - Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idama mahkum edilmesi, Trabzon ve Ardahan'da düzenlenen gösterilerle protesto edildi

Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler

TRABZON/ARDAHAN (AA) - Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idama mahkum edilmesi, Trabzon ve Ardahan'da düzenlenen gösterilerle protesto edildi.

Atatürk Alanı'nda bir araya gelen Trabzon Sivil İnisiyatifi üyeleri, taşıdıkları pankart ve dövizlerle, idam kararına tepki gösterdi.

Grup adına basın açıklaması yapan Kemal Kocaman, idam kararlarının, "Mısır'daki vahşetin tescili" olduğunu belirterek, zulme sessiz kalmayıp meydanları terk etmeyenlerin değil, darbecilerin yargı önünde hesap vermesi gerektiğini söyledi.

Mursi'nin ilkeli ve tavizsiz tutumu karşısında acizlik içine düşenlere Batı'nın da ortak olduğunu ifade eden Kocaman, şöyle devam etti:

"Mısır'daki meşru hükümetin darbe yoluyla iktidardan uzaklaştırılmasına sessiz kalan dünyanın, bugün yeni katliamlara kapı araladığını, ilkesel temelde kararlı bir duruş sergilemediklerinden, darbecilerin zulmü bir adım daha öteye götürmeye çalıştıklarını görüyoruz. Son hukuksuz karar ve Batı'nın sessizliği, dünya sisteminin nasıl adaletsiz olduğuna ışık tuttu. Haksız ve hukuksuz kararlar karşısında sessiz kalan, darbecilere örtülü ve açık destek veren emperyalizm, kanlı yüzünü bir kez daha deşifre etti."

Tekbirler getirerek Mursi lehine slogan atan gruba Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ile AK Parti Trabzon milletvekili adayı Ayşe Sula Köseoğlu da destek verdi.

- Ardahan'da protesto gösterisi 

Muhammed Mursi hakkındaki idam kararı nedeniyle Ardahan'da da protesto gösterisi düzenlendi.

Memur-Sen Ardahan İl Temsilciği ve bağlı birimleri ile Eğitim Bir Sen Ardahan İl Başkanlığı'na mensup bir grup, Milli Egemenlik Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplandı.

Memur-Sen Ardahan İl Temsilcisi Serkan Karaca, darbeci mahkemenin kararını millet olarak tanımadıklarını, buna dünyanın "dur" demesi gerektiğini söyledi.

Mısır'da halkın yüzde 52 oyuyla seçilen Muhammed Mursi'nin de aralarında bulunduğu 106 kişi için verilen idam kararının insanlık nezdinde "yok hükmünde" olduğunu belirten Karaca, "Mursi'ye ve Mısır halkına karşı verilen haksız, hukuksuz kararları ve alçakça saldırıları, despotizmi şiddetli kınıyor ve lanetliyoruz. İdam kararları Mısır'daki vahşetin tescilidir. Zulme sessiz kalmayıp meydanları terk etmeyerek, binlerce şehit vererek, dünyada eşi benzeri az rastlanan örnek bir direnişe imza atanlar değil, darbeciler yargı önünde hesap vermelidir" diye konuştu.

Gruba, boyacı çocuklar da ellerinde pankartlarla destek verdi.

adminadmin