Samsun Haber
Giriş Tarihi : 22-08-2019 09:12   Güncelleme : 22-08-2019 09:12

​MÜSİAD Başkanı’nın firması Kaanlar Gıda Kavak OSB’ye yerleştirildi!

Samsun Gıda OSB müteşebbis heyeti tarafından metrekaresi 200 TL peşin katılım payı istenilen ve faiziyle alt yapıyı tamamlayacağız denilen MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’ın firması Kaanlar Gıda krizi nihayet çözüldü.

​MÜSİAD Başkanı’nın firması Kaanlar Gıda Kavak OSB’ye yerleştirildi!

Kavak OSB Müteşebbis Heyeti Kaanlar Gıda’nın arazı tahsis talebini kabul etti.

Samsun Valisi Osman Kaymak konuyla alakalı olarak yaptığı açıklamada “Süt ve süt ürünleri imalatı ve paketleme tesisi yapmak üzere yer tahsis talebinde bulunan Kaanlar Gıda Kuruluşu (ULKA Gıda San. Ve Tic. A.Ş.) firmasına, ilk etapta 35 kişi istihdam ederek, 4.000 m2 kapalı alanda kaşar peyniri ve tereyağı imalatı yapmak üzere 12.617 m2’lik 2 adet sanayi parselinin tahsis kararı alınarak, firmaya tebliğ edilmiştir.

32 ülkeye ihracatı bulunan 40 yılı aşkın süredir sektör içerisinde bulunan firmanın ilimizi yatırım yapmak için seçmesi Samsun adına sevindirici olmuştur.

Söz konusu firmanın Kavak OSB içerisinde gerçekleştireceği yatırım sadece Kavak ilçesi değil, tüm Samsun ve ilçelerini de kapsayan süt alım garantisi ile büyükbaş hayvancılığına fayda sağlayıp, bölgede çok sayıda kişinin dolaylı ve doğrudan istihdam edilmesini sağlayacak olması, Kavak, Samsun ve ülke ekonomisinin gelişiminde büyük rol oynayacaktır.

Bu önemli yatırım için ilimizi tercih eden Kaanlar Gıda yöneticileri ve emek veren herkese teşekkür ediyor, yatırımın ülkemiz ve ilimiz ekonomisi için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

adminadmin