Fikir
Giriş Tarihi : 29-12-2020 12:48   Güncelleme : 29-12-2020 12:48

Müslüman Yılbaşı Bileti Almalı mı!

"Savaş ölünce değil, düşmana benzeyince kaybedilir."demiştir, Merhum Aliya İZZETBEGOVİÇ.

Müslüman Yılbaşı Bileti Almalı mı!

Bu vesile ile şimdi bakıyorum 1400 yıl önce İslam'a tabi olmuş günümüze kadar süre gelmiş olan Müslümanların birçoğu asimile edilerek dininden koparıldığı gibi gelenek, görenek, örf ve adetlerinden de kopartılmış.

Batı medeniyetini tamamen benimsemiş olan topluluklarımızın geriye dönüp bakması ve ileriye yönelik plan, program yaparak, yeniden özüne dönmesi kaçınılmaz olmuştur.

Bu vesile ile Devleti Aliye'yi yönetenlerin İslam Medeniyetinin yeryüzüne hakim olabilmesi için birçok değerlendirme yaparak İslam kriterlerine uygun bir yaşam tarzı sürdürülmesi noktasında hayati önem taşıyan bu durumu ele alarak, toplum bir nebzede olsa bilgilendirilmesi gerekmektedir.

Malumunuz sosyal medyada birçok sokak röportajı yapılıyor. Röpörtajın konusu yılbaşı. Röpörtajların bir tanesinde  sunucu ile  vatandaş arasındaki diyalog şöyle:

Sunucu: Merhaba

Vatandaş: Merhaba

Sunucu: Hayırlı olsun, yılbaşı bileti almışsınız?

Vatandaş: Teşekkür ederim.

Sunucu: Abi bir soru soracağım.

Vatandaş: Buyrun.

Sunucu: Biz yılbaşı dolayısıyla hammaddesi domuz eti olan,  yeni bir ürünü çıkarttık. Promosyon  olarak veriyoruz. Tadına bakmak ister misiniz?

Vatandaş: (Ciddiyetle) Abi domuz eti diyorsun “haram”!

Sunucu :(Yılbaşı biletini kastederek) Bu da haram.

Vatandaş : (sakince)Ya bi şansımızı denedik.

 (Oysa ki Müslüman, şans ve fala inanmaz onu dahi bilmiyor.)

Sunucu: Bunda da şansınızı deneyin.

Belki de bu günlerde siz de izlediniz…

Böyle bir durumda, vatandaşın kendisi dahi ne yapmak istediğini bilmediği ayan beyan ortaya çıkmış oluyor. Burada bizleri yönetenlere büyük vazife düştüğü kanaatindeyim.

İslam'la  alakası olmayan yılbaşı biletinin, Noel kutlamalarının hayatımızda hiç bir zaman yerinin olmamasının gerekliliği milletimize anlatılmalıdır.

İnsanlığın  bugün, bütün imkanları kullanma fırsatı olduğu halde nasıl oluyor da cahil kalabiliyor, bu da ayrı bir sorun.

Elimizin altındaki imkanları, doğru alanda gerektiği gibi kullanamamanın bedelini hem bu dünyada, hemde öbür âlemde ödemekten korkuyorum...

Allah sonumuzu hayretsin vesselam…

Saadet Partisi İlkadım İlçe Başkanı - Tevfik Özer

Recep YAZGANRecep YAZGAN