Genel
Giriş Tarihi : 18-01-2021 10:57   Güncelleme : 18-01-2021 10:59

Mutluluk Çubuğu Ve Mutluluk Çubuğu Ameliyatı

Mutluluk çubuğu ameliyatı tıpta erektil disfonksiyon olarak adlandırılan, hastalara alternatif olarak geliştirilen bir tedavidir. Ereksiyon sorunu toplumumuzda 10 erkekten birinde görülen yaygın halde bulunan hastalıklardan biridir. Erektil disfonksiyon birçok sebebe bağlı olarak gelişebilir. Örneğin kronik hastalıklar sertleşme sorunu üzerinde oldukça etkilidir.

Mutluluk Çubuğu Ve Mutluluk Çubuğu Ameliyatı

Diyabet hastalığı,  hipertansiyon, koroner arter hastalığı, karaciğer ve böbrek yetmezliği gibi kronik hastalıklar erkeklerde sertleşme sorunu yapmaktadır.  Onun dışında hormon ve sinir sistemi hastalıkları da ereksiyon sorununa sebep olmaktadır.  Sertleşme sorunu erkeğin cinsel ilişkiye girememe durumudur.  Yaygın olan bu sorun aynı zamanda psikolojik bir takım sorunları da beraberinde getirir.  Bir diğer sertleşme sorununa sebep olan faktör ise alkolizm ve madde bağımlılığıdır.

 

Mutluluk Çubuğu Nedir?

Mutluluk çubuğu ameliyatı normal koşullarda ereksiyon sağlayamayan ve dolayısıyla cinsel ilişki yaşayamayan erkeklere uygulanan alternatif tedavilerden biridir.  Mutluluk çubuğu penis içinde silikon menşeli medikal bir aparatın yerleştirilmesidir. Mutluluk çubuğu olarak da bilinen penis protezi farklı çeşitlerde mevcuttur.  Bugün uluslararası kabul görmüş firmalar tarafından üretilen medikal aparatlardır.  Son derece güvenilir ve antibiyotik ile kaplıdır.

 

Mutluluk Çubuğu Kaç Çeşittir?

Günümüzde yaygın olarak kullanılan mutluluk çubuğu iki çeşittir bunlar;

-Parçalı şişirilebilir penis protezi

-Tek parçalı bükülebilir penis protezidir

 

Parçalı Şişirilebilir Penis Protezi

Üç parçalı olarak üretilen mutluluk çubuğu son derece doğal yapıya yakın protezlerdir.  Hekimin ve hastanın sıklıkla tercih ettiği protezler bunlardır.  Hasta ve partner son derece doğal ve yüksek ve memnuniyeti yüksek bir cinsel yaşama kavuşur.  3 parçalı şişirilebilir penis protezin özelliği hastanın istediği zaman ereksiyon haline getirip istediği zaman indirebilir olmasıdır.  Diğerine göre daha yüksek maliyetli bir aparattır.

 

Tek Parçalı Bükülebilir Penis Protezi

Tek parçalı bükülebilir mutluluk çubuğu penisin içine yerleştirilen protezdir.  Bu protezde de dışarıdan bakıldığında herhangi bir şey gözükmez.  Bu durumda penis karına doğru yatırılmak suretiyle protez saklanır.  Bu kullanılan protezler hem diğerine göre daha ucuzdur hem de kolay ve kısa sürede takılır. Genellikle tek parçalı bükülebilir penis protezi yaşlı ve ellerini tam olarak kullanamayan hastalara önerilen protezdir.

 

Penis Protezi Kimlere Takılmaz?

Mutluluk çubuğu ameliyatı öncelikle herkese yapılan bir ameliyat değildir.  Mutluluk çubuğu ameliyatı yapılabilmesi için hastanın normal koşullarda sertleşme sağlayamaması ve önceki ilaç tedavilerinin denemiş cevap alamamış olması gerekir. Bunun dışında bu sorunlara sahip her yaştan hastaya rahatlıkla takılır. Ancak ereksiyon sorunu tam olarak olmayan,  zekâ özrü bulunan, düzenli bir partneri bulunmayan kişilere mutluluk çubuğu takılmaz.


 
Protezin Uygun Olup Olmadığına Karar Verme

Mutluluk çubuğu ameliyatı genellikle genç hastalara ve doğal bir cinsel ilişkisi olmasını isteyen kişilere yapılan ameliyatlardır.  Mutluluk çubuğu hastaya rahatlık ve kolay kullanım olanağı sağlar.  Hasta istediği zaman sertleştirilip diğer zamanlarda ise inik dursun isterse bunun için şişirilebilir protez takılması uygun görülür. Daha fazla bilgi için https://www.mutlulukcubugu.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.  

Recep YAZGANRecep YAZGAN