Sağlık
Giriş Tarihi : 10-01-2022 12:06   Güncelleme : 10-01-2022 12:06

Nur topu gibi bir tartışma mevzumuz daha oluştu!

Samsun Sağlık İl Müdürü Muhammet Ali Oruç’un, Twitter hesabında takip ettikleri arasında cezaevinde tutuklu olarak bulunan HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş da yer alıyor.

Nur topu gibi bir tartışma mevzumuz daha oluştu!

AK Parti Samsun Milletvekili ve Sağlık eski Bakanı Ahmet Demircan tarafından onun bakanlığı döneminde Samsun Sağlık İl Müdürü olarak atanan Muhammet Ali Oruç’un bu paylaşımı, devletin bürokratının üstelik AK Parti bir vekil ve eski Sağlık Bakanı tarafından atanmış ve ataması sürekli yenilenmiş bir bürokratının, PKK elebaşı “Apo’nun heykelini dikeceğiz” sözleriyle olay olmuş HDP eski eş genel başkanını sosyal medya üzerinden takip etmesinin doğru olup olmadığı tartışılıyor.

Kimleri “ne var bunda canım, isteyen istediğini takip eder” derken, büyük bir çoğunluk ise, “Devletin bürokratının sosyal medya takiplerine dikkat etmesi gerekir. Vatan hainlerinin sosyal medyada takip edilmesi, bir bürokrata yakışmaz” diye görüş bildiriyor.

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesince 7 Eylül 2018'de verilen 4 yıl 8 aylık hapis cezası Yargıtay tarafından onanmıştı.

Demirtaş’ın Twitter hesabında kendisi hakkında ‘siyasi rehine’ şeklinde yazması da dikkat çekiyor.

 

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN