Samsun Haber
Giriş Tarihi : 09-05-2022 17:24   Güncelleme : 09-05-2022 17:24

Oka 2024-2028 Bölge Planı Hazırlıklarına Başladı

Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerini kapsayan TR83 Bölgesi’ne hizmet veren Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) destek programlarına, proje ve faaliyetlerine temel oluşturacak 2024-2028 Dönemi Bölge Planı hazırlıklarına başladı.

Oka 2024-2028 Bölge Planı Hazırlıklarına Başladı

Bölge planları, bölgesel düzeyde sosyo-ekonomik gelişme eğilimlerini ve yerleşmelerin gelişme potansiyelini belirleyen, ulusal düzeydeki politika, plan ve stratejiler ile bölgesel ve yerel düzeyde yürütülecek faaliyetler arasındaki ilişkiyi kurgulayan, kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğini ve koordinasyonu geliştiren, bölgesel düzeydeki program ve projelere temel oluşturuyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda bölge planları hazırlama kılavuzuna göre yürütülecek olan çalışmalar kapsamında, öncelikle OKA uzmanlarından oluşan Bölge Planı Koordinasyon Ekibi ve Tematik Çalışma Grupları kuruldu.

7 Nisan’da Amasya’da gerçekleştirilen ilk koordinasyon toplantısında çalışma takvimi, temalar, süreç planlaması ve görev paylaşımı konularını değerlendirildi. 21 Nisan’daki ikinci koordinasyon toplantısında ise kılavuz ve uzmanların görüş ve önerileri göz önüne alınarak hazırlık süreci yol haritası netleştirildi.

2022 yılı sonuna kadar tamamlanması hedeflenen Orta Karadeniz Bölge Planı (2024-2028) taslağı çalışmaları; önümüzdeki dönemde veri toplama, mevcut durum analizleri, Bölgedeki kamu kesimi, özel sektör, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları katılımıyla il çalıştayları ve saha ziyaretleri ile yoğun bir şekilde devam edecek.

Katılımcı bir yaklaşımla yürütülecek çalışmalar kapsamında Bölgenin vizyonunu belirlemek amacıyla oluşturulan Dış Paydaş Anketi süreç boyunca OKA’nın kurumsal internet sitesinde katılıma açık olacak.

Recep YAZGANRecep YAZGAN