Samsun Haber
Giriş Tarihi : 16-08-2021 17:34   Güncelleme : 16-08-2021 17:45

Okeysever ilahiyatçı Profesör İsrafil Balcı yine renk açtı! Allah Sizi Sevdiklerinizle Haşereylesin!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, İslam Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi İsrafil Balcı, gündemde olan Afganistan ve Taliban hadiselerine hiç de bir ilahiyatçı profesöre yakışmayacak ancak kahvede okey oynarken yaklaşanlar gibi bir paylaşım yaptı.

Okeysever ilahiyatçı Profesör İsrafil Balcı yine renk açtı!  Allah Sizi Sevdiklerinizle Haşereylesin!

Balcı, yıllar önce kendisi hakkında “Cuma’ya gitme, Okeye git!” haberimize çok öfkelenmiş, hatta bizi mahkemeye vermeye dahi yeltenmişti.

Neyse ki hukuk bilir savcı Balcı’nın şikayetini haberimizde iftira ve hakaret olmadığından ‘kovuşturmaya gerek görmemişti’

Cuma’ya gitmek yerine okeye giden, Okeysever İlahiyatçı Profesör İsarfil Balcı Şimdi de,

“Şeriattan kaçan Afganlılar Türkiye'ye kapağı atıyor. Bizdeki şeriatçılar ise ülkeyi Afganistan'a çevirme hayalperestliğinde. Anlayan için sadece bu örnek bile Cumhuriyetin kazanımlarını ve Atatürk'ün büyüklüğünü anlamak için kâfidir.”

Balcı Afganlıların Şeriat’tan kaçtığını söylüyor ve Türkiye’deki şeriatçıların da ülkeyi Afganistan’a çevirmeye çalıştıklarını söylüyor.

Şeriata ve Şeriatçılara iftira atan Okeysever İlahiyat Profesörüne, paylaşımın altındaki yorumlarda güzel cevap vermişler.

İşte bazıları;

Yaşar Nuri Öztürk'ün boşluğuna talip olduğunuz anlaşılıyor ama onun eline su dökemezsiniz gibi gözüküyor!

Hz peygamber şeriatı yaşadı. Onun dönemini neden örnek vermiyorsun? Afganistanda amarikan uçakları ile bombalanan medreselerde ölen çocuklardan haberin var mı? Şeriat Allahın kanunu. Demek ki, Sana göre Allah kulları kadar kanun yapmayı bilmiyor. Ente mürted havalimanı gibisin.

Allah'ın kanunu kafa kesmeyi, kadınları kırbaçlamayı, fikirleri ve inanışları farklı diye insanları kurşuna dizmeyi mi emrediyor? İslamı ve Kuranı kendi çıkarları ve zevkleri için keyfi yorumlayan ve dertleri din olmayan kişiler hüküm sürüyor o coğrafyada.

Zamanın İngiltere modeline uygun parlementer rejim ikinci meşrutiyet ile sağlama alınmış saltanatın yetkileri kısıtlanmıştı. Yani demokratikleşme adımı Atatürk'le gelen bir durum değil. Evet birtakım iyileştirmeler yaptı fakat bir uzlaşı ve ortak akıl süreci işlettiği söylenemez…

Allah sizlere hidayetetsin. Siz gelen kaç Afganla görüştünüz de onların şeriatten kaçtıklarını söyleyebiliyorsunuz! Şeriatı  Müslümanlara bakıp yorumlayacak kadar kalbiniz pas tutmuş. Hiç kömürle elmas bir olur mu?

Yerlerde ve göklerde bir çatlak var mı ki şeriatte bir yanlışlık olsun!

Bugün ilk defa senden soğudum İsrafil hoca. Profesör olmana rağmen Afganistan'da şeriat olduğunu zannetmen, Kuran'daki tağut kavramına rağmen Cumhuriyet'i övmen utanç verici..

Allah’ın kitabına Arab’ın yavesi diyenleri övmek ancak sizin gibi resülün sünnetini inkar adenlere yakışır. Allah herkesi sevdikleri ile haşreylesin.

Demekki sen boşuna okumuşşun. Şeriatı anlamamışsın. Ve Türkiye’de şeriatı kaldıran Allah’ın kanunlarını kaldıran adamı bide övüyorsun. Yazık hocam hem de çok yazık…

Recep YAZGANRecep YAZGAN