Samsun Haber
Giriş Tarihi : 16-03-2021 09:11   Güncelleme : 16-03-2021 09:11

Oltan ve Köleoğlu Enerji OKE...Çiftçiye Tohum Desteği Verilecek!

Çarşamba’da faaliyetini sürdüren OKE şirketine ait biokütle santral, çiftçiye katkısını sürdürüyor.

Oltan ve Köleoğlu Enerji OKE...Çiftçiye Tohum Desteği Verilecek!

 

 

Çiftçiler ekim için gün sayarken, OKE arazilerdeki tarımsal atıkları temizleyerek, çiftçiye ekim için hazır hale getiriyor.

Samsun’un Çarşamba ilçesi Eğerceli Mahallesi’nde Oltan ve Köleoğlu Enerji (OKE) tarafından yaptırılan biyokütle enerji santrali, çiftçilere destek olmaya devam ediyor. Geride kalan süre zarfında tarımsal atıkları alarak ülkemize elektrik üreten OKE, aynı zamanda da çiftçilere ek gelir kapısı oldu.

Piyasaların pandemi nedeniyle yaşadığı ekonomik sıkıntısında çiftçiye adeta can suyu olan OKE şirketi, çiftçilerin tarım ve orman atıklarını alarak hem geçimlerine destek verdi hem de ekim öncesi ekonomik hazılıklarına katkısıyla yöre halkının takdirini topladı.

TOHUM DESTEĞİ VERİLECEK

OKE ile çalışmaktan son derece memnun olan çiftçiler, yaklaşan yeni ekim mevsimi öncesinde tarlalarının kök ve tarımsal atıklardan temizlenmesi konusunda firmaya sosyal medya üzerinden yoğun bir şekilde talepte bulunmaya da devam ediyor. Çiftçilerin taleplerinden son derece memnun olduklarını ifade eden firma yetkilileri, “OKE olarak hem ülkemizin enerji açığına, hem de çiftçilerimizin ekonomisine katkı sağlıyoruz. Bu durum bizleri son derece mutlu ediyor. İhtiyaç sahibi çiftçilerimize tohum desteği de vermeye başlıyoruz. Yöre halkıyla birlikte kalkınacağız” dedi.

Çitçi dostuyuz

Biyokütlenin temiz enerji olduğunu hatırlatan firma yetkilileri, “Atık alımlarına başladığımız günden bu yana anız yangınlarının önüne geçtik.

Bu sayede çevre kirliliğinin engellenmesine de direk katkı sağladık. Çiftçilerimizde yaptığımız uyumlu çalışmalar sonrasında hem ülkemizin enerji üretimine, hem de çiftçilerimize maddi kaynak yaratmaya devam edeceğiz. ” diye konuştu.

Recep YAZGANRecep YAZGAN