Samsun Haber
Giriş Tarihi : 09-02-2018 13:41   Güncelleme : 09-02-2018 13:41

OMÜ Genel Sekreteri Menderes Kabadayı’dan CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz’e: Pensilvanya diliyle konuşmayı bırakın!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Genel Sekreteri Menderes Kabadayı, CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz’ün OMÜ’deki Canik Başarı Üniversitesi öğrencilerinin FETÖ’cü muamelesi gördüğünü belirten açıklamasına çok sert tepki gösterdi.

OMÜ Genel Sekreteri Menderes Kabadayı’dan CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz’e: Pensilvanya diliyle konuşmayı bırakın!

CHP Samsun İl Başkanı Akçagöz’ü Pensilvanya ağzıyla konuşmakla suçlayan Kabadayı, “Kendisi hem bana hem de rektöre soru soracaksa bunu rahatlıkla yapabilir. Ya kendisi gelir ya da telefonla sorabilir. Ama rektörle basın üzerinden polemiğe girerek kendince gündeme gelmeye çalışıyor. Bunu son zamanlarda sıkça yapmaya başladı.” Diye konuştu.

CHP Samsun İl başkanının ya eksik bilgilendirildiğini ya da kasten gümden oluşturmak için bu ve buna benzer çıklamalar yaptığına da değinen OMÜ Genel Sekreteri Kabadayı, “Kanaatim odur ki sayın rektörümüzü siyasi arenaya çekip onun üzerinden Türkiye de yeni bir polemik konusu oluşturmak istiyor”dedi.  

Kabadayı şöyle devam etti;

“Yaptığı açıklamaya gelince baştan aşağı yanlış. Bu öğrencilerin proje derslerinin açılmaması değil her dönem açılmaması söz konusu.

Takdir edersiniz ki bir ders her dönem açılmaz. Bu Öğrenciler mağdur olmasın diye bir defaya mahsus geçen sene bu yapıldı ve sadece Canik Başarı Üniversitesi’nden OMÜ’ye geçişlerinde mağdur olmamaları için bunlara bir imtiyaz sağlandı.

TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUPLARINA TERÖRİST DİYEMEYEN CHP

Ama bu sene normale yani diğer öğrencilerimizin olduğu duruma dönüldü. Mimarlık fakültesindeki eğitimin kalitesi ders imkânlarının yeterliliği başka bir tartışma konusudur ve bu konuda yapıcı eleştirilere her zaman açığız. Fakat özellikle son yıllarda terör örgütlerine bile terör örgütüdür diyemeyen CHP mi bizim öğrencilerimizi bizden daha çok düşünecek. Buna ancak gülünür. Varsa yapıcı bir eleştirisi veya çözüm önerisi bana ya da herhangi bir idarecimize çok rahat ulaşabilirlerdi ama bunların amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.

PENSİLVANYA DİLİYLE KONUŞMASINLAR

Bunlar şunun da farkında 28 Şubat döneminde olduğu gibi aradıklarında hazır ola geçen bir üniversite yönetimi yok artık karşılarında.

Biz Hakka hukuka uygun her öneriye açığız. Ne var ki Hak kelimesini kendi menfaatlerinden ibaret sananların söyleyecek yapıcı önerisi olabilir mi?

Kısacası bizim üzerimizden hükümete devlete ve millete vurma çabası içerisine kimse girmesin. Bizden onlara ekmek çıkmaz.

Pensilvanya dili ile konuşmayı bırakıp yerli ve milli olsunlar.

 

adminadmin