Eğitim
Giriş Tarihi : 17-12-2020 10:44   Güncelleme : 17-12-2020 10:44

Omü İle Kızılay Arasındaki İşbirliği Protokolü Genişletildi!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Türk Kızılay’ı arasında gençlerin günümüzde ve gelecekte gönüllü kan bağışçısı olmasının sağlanması amacıyla hayata geçirilen işbirliği protokolünün kapsamı genişletilerek yeniden imzalandı.

Omü İle Kızılay Arasındaki İşbirliği Protokolü Genişletildi!

Genişletilen işbirliği protokolü kapsamında OMÜ öğrencilerine bulaşıcı hastalıklar, madde bağımlılığıyla mücadele, kan bağışının önemi ve elde edilen bilinci gelecek nesillere aktarma konularını içeren eğitimler ile OMÜ’de belirli periyotlarda düzenlenecek kan bağışı kampanyaları yer alıyor.

OMÜ Rektörlük toplantı salonunda gerçekleşen imza törenine OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk, Türk Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım ve Türk Kızılay Samsun Şube Başkanı Ahmet Ali Bulut, Samsun Kan Merkezi Müdürü Dr. Serdar Bayram katıldı.

 

Rektör Ünal: “Türk Kızılay’ı tüm dünyaya marka olmuş bir kuruluş”

İşbirliği protokolü imza töreninde Türk Kızılay’ının tüm dünyaya marka olmuş bir kuruluş olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Türkiye’nin bir markası olarak ortaya çıkmış bu zamana kadar çok ciddi işlere imza atmış bir kuruluşlun Üniversitemiz ile yakın çalışma arzusu bizi mutlu etmekte. Türk Kızılay’ına, kurumumuz tüm operasyonel birimleriyle hem bilgi ve tecrübe hem de insan kaynağı açısında destek olma arzusunda ayrıca bundan sonraki birçok kampanyada birlikte çalışmayı hedefliyoruz. Bu protokolde bunun bir başlangıcıdır. Daha öncede üniversitemiz Kızılay’la oldukça yakın çalıştı. Çalışma alanlarını çeşitlendirme ve güçlendirme arzusundayız ve bu nedenle protokolde bir yenilenmeye gidildi. Hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

 

OMÜ ile çalışmak Türk Kızılay’ına güç katacak

OMÜ gibi uluslararası bir üniversitenin Türk Kızılay’ı ile çalışmasının mutluluk verdiğini dile getiren Başkan Bulut sözlerine şöyle devam etti: “Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile çalışmak Türk Kızılay’ına güç katacak. Bu nedenle işbirliği protokolü sürecini yakından takip eden Rektör’ümüze teşekkür ediyorum. Yenilen ve genişleyen işbirliği protokolünün hayırlı vesilelere sebep olacağına inanıyorum. Kurumlarımız adına hayırlı uğurlu olsun.”

Türk Kızılay’ı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, imzalanan işbirliği protokolünün başta Samsun şehrine ve her iki kuruma hayır olmasını temenni etti.

İmzalama töreni karşılıklı hediye töreniyle son buldu.

Recep YAZGANRecep YAZGAN