Eğitim
Giriş Tarihi : 29-08-2022 12:20   Güncelleme : 29-08-2022 12:49

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü İsrafil balcı’ya soruşturma açmayacak mı!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Öğretim Üyesi İsrafil Balcı sosyal medya hesaplarından Üniversitenin itibarını tahrip edecek paylaşımlar yapıyor.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü İsrafil balcı’ya soruşturma açmayacak mı!

 

İslam tarihçisi olmasına rağmen ırkçı, şovenist, faşist ve kavmiyetçi paylaşımlar yapan Prof. Dr. İsrafil Balcı sosyal medya hesaplarında İslam tararihini anlatırken bile açıktan Arap düşmanlığı yapıyor.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü’nün tam bir Arap düşmanı, faşist, kafatasçı öğretim üyesine öğrencilerin İslam’ı doğru anlamasına engel olan öğretim üyesi hakkında soruşturma açması bekleniyor.

İşte Balcı’nın o paylaşımları;

 “Artık tabelalar bile Arapça, bu tablonun ne ensar/ muhacir retoriğiyle, ne yardımseverlikle, sığınma ile alakası var. Bunun adı düpedüz Arap istilasıdır. Merak ediyorum bizden başka kendi halkı yerine bu derece Arapperset bir toplum var mı? Göçmenistanı geçtik, yol geçen hanı olduk.”

HALKI KİN VE NEFRETE TEŞVİK EDİYOR

İsrafil Balcı’nın bir milleti aşağılayan paylaşımları sadece öğrencileri için değil bütün bir halkı bir başka millete karşı kin ve nefrete teşvik ettiği için suç olma özelliği taşıyor.

Recep YAZGANRecep YAZGAN