Eğitim
Giriş Tarihi : 03-10-2020 08:51   Güncelleme : 03-10-2020 08:51

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden Yabancı Uyruklu Öğrencileri Sevindiren Karar!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi yüksek miktarlarda öğrenim harcı ödeyen yabancı uyruklu öğrencilerin Kovid pandemisi nedeni ile ekonomik açıdan zor duruma düşmelerini göz önünde bulundurarak öğrenim harcı ödemelerinde %40’a varan bir indirim gerçekleştirdi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden Yabancı Uyruklu Öğrencileri Sevindiren Karar!

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesinden bir grup yabancı uyruklu öğrencinin öncülüğünü yaptığı indirim talebi üniversite senatosunda görüşülerek karara bağlandı.

Öğrenciler Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’a yaptıkları başvuruda taleplerini şöyle ifade etmişlerdi:

“Sayın Rektörüm merhabalar öncelikle değerli vaktinizi bizimle paylaşıp biz öğrencilerin sözümüzü size beyan etmemiz için fırsat verdiğinizden size teşekkür ederim. Ben Aryan Jahangirian Diş Hekimliği Fakültesinin no lu öğrencisiyim. Hocam biz Diş Hekimliği Fakültesi yabancı uyruklu öğrencileri olarak 2 farklı sebepten dolayı bu sene ekonomik açıdan biraz zor bir süreçten geçiyoruz.

Birincisi bildiğiniz gibi dünyada yayılan covid-19 salgını çoğu işyerinin kapatılmasına ve işlerin aksamasına neden oldu ikincisi ise ülkemizin para biriminin büyük miktarda değer kaybetmesi.

Bir taraftan da fakültede gördüğümüz eğitimin uzaktan yani online olarak yapıldığı için belki üniversitenin masraflarında kısmen de olsa bir azalma söz konusu olur diye düşündük. Bu nedenlerden dolayı siz değerli hocamızdan biz öğrencilere destek olmanızı ve bu süreçte yanımızda olmanızı ve en azından bu sene için Diş Hekimliği Fakültesindeki yabancı öğrencilerin harç miktarında bir değişiklik uygulamanızı rica ederiz. Bu doğrultuda öğrenci arkadaşlarımın hazırlamış olduğu dilekçeyi PDF dosyası olarak size iletiyorum”.

Yabancı uyruklu öğrenciler arasında büyük sevinç meydana getiren indirim kararı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin yabancı uyruklu öğrencilere yönelik hassasiyetini göstermesi bakımından önemli bir örnek olmak niteliğinde.

Recep YAZGANRecep YAZGAN