Güncel
Giriş Tarihi : 03-09-2015 16:30   Güncelleme : 03-09-2015 16:30

Ordu-Giresun Havalimanı'na ILS cihazı kuruldu

ORDU (AA) - Avrupa'nın ve Türkiye'nin deniz üzerine kurulan ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'na, pilotlara iniş esnasında yardımcı olan Aletli İniş Sistemi (ILS) cihazı kuruldu

Ordu-Giresun Havalimanı'na ILS cihazı kuruldu

ORDU (AA) - Avrupa'nın ve Türkiye'nin deniz üzerine kurulan ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'na, pilotlara iniş esnasında yardımcı olan Aletli İniş Sistemi (ILS) cihazı kuruldu.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 22 Mayıs'ta resmi açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından gerçekleşen havalimanında en büyük eksikliğin giderildiğini söyledi.

Daha önce ILS cihazının olmamasından dolayı uçuş seferlerinde aksamalar yaşandığını ifade eden Vali Balkanlıoğlu, "Artık bu cihaz kuruldu. Bundan sonra özellikle sisli havalarda uçaklar havalimanına daha rahat iniş gerçekleştirebilecek" dedi.

Balkanlıoğlu, pilotların piste yanaşmalarını kolaylaştıran ILS cihazının birkaç gün önce havalimanına kurulduğunu kaydederek, "Pilotların piste inişini kolaylaştıran birtakım cihazlar var. ILS sisli ve yağışlı havalarda görüş mesafesinin çok düşük olduğu zamanlarda pilotlara yardımcı oluyor. Bu cihazın kurulmasıyla uluslararası havalimanımızdaki en büyük eksik giderildi" diye konuştu.

Vali Balkanlıoğlu, 5 Ekim itibarıyla Ordu-Giresun Havalimanı'ndan gece uçuşlarının başlamasının planlandığını sözlerine ekledi.

adminadmin