Güncel
Giriş Tarihi : 21-09-2015 18:30   Güncelleme : 21-09-2015 18:30

Ordu'da içme suyu tartışması

ORDU (AA) - Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü teknik ekibi ve Halk Sağlığı Müdürlüğü yöneticileri, kentteki içme suyu hakkında basın açıklaması yaptı

Ordu'da içme suyu tartışması

ORDU (AA) - Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü teknik ekibi ve Halk Sağlığı Müdürlüğü yöneticileri, kentteki içme suyu hakkında basın açıklaması yaptı.

Halk Sağlığı Müdürlüğü Salonu'da düzenlenen toplantıda, son zamanlarda yaşanan bazı hastalıkların içme suyuyla bağdaştırılmasına ilişkin değerlendirmede bulunuldu.

Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Ayşin Ertuğrul, yaptığı konuşmada, Ordu'da içme suyu değerlerinde ciddi iyileştirmelerin meydana geldiğini ve artan ishal, kusma gibi hastalıkların mevsimsel sebeplerden kaynaklandığını söyledi.

İshal vakaları nedeniyle hastalardan numuneler alındığını ve Ankara'ya merkez laboratuvara gönderdiklerini anlatan Ertuğrul, "Sonuç olarak bir kısım değerlerde hiç üreme olmadığı ve bu tip durumlar genelde yenilen yaş taze fındıklar ve dalında temizlenmeden tüketilen meyveler neden olmuştur. Genelde hastalıklar, gıda ve besinler ile arıtılmamış ve uzmanlar tarafından kontrol edilmemiş kaynak sularından meydana gelir" dedi.

Ertuğrul, OSKİ Genel Müdürlüğü kurulduğu günden bu yana iletişim halinde bulunduklarını belirterek, OSKİ'nin suyu sağlayan, kendilerinin ise denetleyen kurum olarak içme sularından belirli periyotlarla numuneler alındığını ve laboratuvarlarda incelendiğini dile getirdi.

OSKİ Genel Müdürlüğü Arıtma Tesisleri Daire Başkanı Resul Güler ise Halk Sağlığı Müdürlüğü ile belirli periyotlarla toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Amacımız Ordu'da suyun kalitesini artırmak ve suyla bulaşan hastalıklara nasıl önlem alabiliriz konusunda sık sık toplantılar yaparak çalışmalarımızı sürdürmek. Yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda, OSKİ Ordu ili genelinde dezenfeksiyon ve içilebilir içme suyu çalışma noktalarını 200, 300 kat artırarak 2014 yılı OSKİ kurulmadan önce 26 noktada gerçekleşen dezenfeksiyon faaliyetlerini bugün Ordu'da 500 noktaya çıkararak temiz ve içilebilir içme suyu çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. OSKİ bu konuda özel ve teknik bir ekip kurarak  günde 600 numuneyi 21 ile 41 parametre arasında inceleyerek analizlerini gerçekleştirmekte."

Güler,  içme suyunun eskiye göre daha modern ve donanımlı cihazlarla kontrol edildiğini vurgulayarak, "Dünyada kabul görmüş son sistem ve teknolojik aletleri OSKİ bünyesine kazandırarak Ordulu hemşehrilerimize daha kaliteli ve sağlıklı içme suyu hizmeti veriyoruz" ifadesini kullandı.

adminadmin