Güncel
Giriş Tarihi : 07-05-2015 11:00   Güncelleme : 07-05-2015 11:00

Oyun Yapmıyoruz, Kurban Etmiyoruz! Kurban Olamam!

Kız çocuklarının kendilerini koruyamayacak kadar küçük yaşta evlendirilmesi ve en temel haklarından biri olan eğitim hakkının elinden alınarak erken yaşta evlendirilmeleri Türkiye’deki en büyük sorunlardan biridir. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye’deki ”çocuk gelin” sayısı 181 bini çoktan aşmış durumda. Bununla birlikte 18 yaşından küçük olan kızının evlenebilmesi için mahkemeye başvuran ailelerin sayısı bir önceki yıla oranla % 94,2 yükselmiştir. Bizler, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Halkla İlişkiler Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğrencileri olarak, Türkiye’de çocuk yaşta gelin edilen kızlarımızın durumuna dikkat çekmek, onların adeta bir kurbanlık mal alır gibi pazarlık konusu edilmelerini önlemek ve bu durumla ilgili farkındalık yaratmak için “Kurban Olamam” isimli sosyal sorumluluk projesini başlatmış bulunmaktayız. Sizden uzak diye, görmüyorsunuz diye ya da duymuyorsunuz diye bu gerçeği göz ardı edemeyiz! Nüfusun neredeyse yarısını oluşturan kız çocuklarının ve kadınların eğitim hakkından yoksun bırakılmasına, ülkemizin gelişip kalkınmasına ve demokratikleşmekten geri kalmasına, Türk Medeni Kanunu ve Türk Ceza Kanunu’nun kural ve yasalarının çiğnenmesine daha ne kadar seyirci kalacağız? Bilinmesi gerekir ki, 18 yaşına kadar her insan çocuktur, korumak ve desteklemek gerekir. Çocuklarımızı bu oyuna kurban etmiyoruz, çocuk gelinler dramına seyirci kalmıyoruz. Bu bağlamda, hazırlamış olduğumuz “Kurban Olamam” adlı videomuza destek vermenizi istiyoruz. Yazılı ya da görsel tüm platformlarınızda bize destek olursanız çok memnun oluruz.

Oyun Yapmıyoruz, Kurban Etmiyoruz! Kurban Olamam!

Kız çocuklarının kendilerini koruyamayacak kadar küçük yaşta evlendirilmesi ve en temel haklarından biri olan eğitim hakkının elinden alınarak erken yaşta evlendirilmeleri Türkiye’deki en büyük sorunlardan biridir. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye’deki ”çocuk gelin” sayısı 181 bini çoktan aşmış durumda. Bununla birlikte 18 yaşından küçük olan kızının evlenebilmesi için mahkemeye başvuran ailelerin sayısı bir önceki yıla oranla % 94,2 yükselmiştir.

Bizler, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Halkla İlişkiler Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğrencileri olarak, Türkiye’de çocuk yaşta gelin edilen kızlarımızın durumuna dikkat çekmek, onların adeta bir kurbanlık mal alır gibi pazarlık konusu edilmelerini önlemek ve bu durumla ilgili farkındalık yaratmak için “Kurban Olamam” isimli sosyal sorumluluk projesini başlatmış bulunmaktayız.

Sizden uzak diye, görmüyorsunuz diye ya da duymuyorsunuz diye bu gerçeği göz ardı edemeyiz! Nüfusun neredeyse yarısını oluşturan kız çocuklarının ve kadınların eğitim hakkından yoksun bırakılmasına, ülkemizin gelişip kalkınmasına ve demokratikleşmekten geri kalmasına, Türk Medeni Kanunu ve Türk Ceza Kanunu’nun kural ve yasalarının çiğnenmesine daha ne kadar seyirci kalacağız?

Bilinmesi gerekir ki, 18 yaşına kadar her insan çocuktur, korumak ve desteklemek gerekir. Çocuklarımızı bu oyuna kurban etmiyoruz, çocuk gelinler dramına seyirci kalmıyoruz. Bu bağlamda, hazırlamış olduğumuz “Kurban Olamam” adlı videomuza destek vermenizi istiyoruz. Yazılı ya da görsel tüm platformlarınızda bize destek olursanız çok memnun oluruz.

adminadmin