Güncel
Giriş Tarihi : 05-09-2014 16:57   Güncelleme : 05-09-2014 16:57

Parkinson hastası kadının okuma azmi

AMASYA (AA) - Amasya'nın Merzifon ilçesinde parkinson ve kemik erimesi hastası kadın, günlük gazete okumak için her gün 3 kilometre yürüyor

Parkinson hastası kadının okuma azmi

AMASYA (AA) - Amasya'nın Merzifon ilçesinde parkinson ve kemik erimesi hastası kadın, günlük gazete okumak için her gün 3 kilometre yürüyor.

Suzan Eğitim (70), AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkokul yıllarında ağabeyinin eve getirdiği gazeteleri okumaya başladığını belirtti.

İlkokuldan sonra değişik sebeplerle eğitimine devam edemediğini anlatan Eğitim, okumak için kendisinde bir hırs oluştuğunu söyledi.

O günden kalan hırsla önüne gelen gazete, kitap, dergi ne varsa okuduğunu anlatan Eğitim, şunları kaydetti:

"Eşim de iyi bir gazete okuyucusuydu. O vefat ettikten sonra yerel gazeteleri de okumaya başladım. Hayatımdaki bütün boşlukları okuyarak doldurmaya çalışıyordum. Yaşlılık geldi bizi de vurdu. Kemik erimesi başladı ve arkasından parkinson hastası oldum. Doktorlar günlük belirli bir mesafeyi yürümemi tavsiye etti. Şimdi her gün 3 kilometre yürüyor ve gazetelerimi alıp geliyorum. Okumak güzel bir şey. İnsanı zinde tutuyor. Okuduğum zaman unutkanlığım gidiyor."

Eğitim, okuduğu eserler arasında ilgisini çeken yazı olursa onları kesip sakladığını, öğrenmenin kesinlikle yaşının olmadığını dile getirdi.

Rahatsızlığı nedeniyle bazı günlerde gazeteleri okuyamadığını anlatan Eğitim, mutlaka onları saklayıp tarihi eski de olsa okumaya çalıştığını söyledi.

adminadmin