Teknoloji
Giriş Tarihi : 23-08-2021 16:52   Güncelleme : 23-08-2021 17:00

Perkotek Mağaza Ürün Koruma Sistemleri

Mağaza ürün koruma sistemleri; uygulanan noktadaki hırsızlık olaylarını engellemek amacıyla kullanılmaktadır.

Perkotek Mağaza Ürün Koruma Sistemleri

Ürün Koruma nedir ve nerelerde kullanılırlar?

 Mağazalar da satışı yapılan ürünlerin ortalama %10-15’i hırsızlık sebebiyle kayıp hanesinde yerini almaktadır. Bu hırsızlıkların önüne geçebilmek için mağaza ürün koruma sistemleri kullanılmaktadır.

Ürün Koruma anten çeşitleri:

Mağaza ürün koruma sistemleri  bir verici sistem (Master), bir alıcı sistem (Slave) ile Radyo Frekans veya Akusto Manyetik sistemin birbirleri ile sinyal alıp verme şeklinde iletişim kurması şeklinde çalışır. İki farklı çalışma sistemine sahip antenler kısaca şu şekildedir;

1 – Radyo Frekanslı (RF) mağaza ürün koruma antenleri:

Radyo Frekansa antenlere sahip sistemler 8.2 MHz frekans bandında çalışmakta olup, giyim mağazaları, katlı mağazalar ve süpermarketler için en ideal teknolojiye sahiptir fakat metal ve elektronik ürünlerde kullanılamaz. RF Antenler Hard Tag (Sert Etiket) ve kağıt etiketleri algılamaktadır.

2 – Akusto Manyetik (AM) mağaza ürün koruma antenleri:

Akusto manyetik mağaza ürün koruma antenleri 58 KHz frekans bandında çalışmakta olup, etiketin takılacağı metal ve elektronik ürünlerde radyo frekanslı mağaza ürün koruma antenlerine göre daha fazla performans gösterir. Metal ve elektronik ürünlerde radyo frekanslı mağaza ürün koruma antenleri çok fazla hata ve sorun çıkarırken akusto manyetik sistemlerde bu sorunlar ve hatalar neredeyse hiç sorun çıkarmadan çalışmaktadır.

Ürün Koruma Alarm Çeşitleri:

Farklı ölçülere sahip (4x4 ve 5x5) kağıt etiketler ve plastik materyale ve de şekle sahip (round etiket, sun etiket, golf etiket ve square sert etiketlerde lanyard telli çivi aracılığı ile takılabilen vs.) sert etiketlerden (Hard Tag) oluşmaktadır.

 

Ürün Koruma Alarm Sökücü ve Deactivatör Çeşitleri:

Kullanılan alarm etiketlerinden kâğıt etiketleri etkisiz hale getirmek için alarm sökücü öldürücü, sert plastik etiketleri ürün üzerinden çıkartmak içinde mıknatıs kullanılır.

 

ÜST ARAMA EL DEDEKTÖRÜ

 

Üst arama dedektörü nedir?

Üst arama dedektörü güvenlik amaçlı kullanılan bir üründür, silah, bıçak gibi tehlikeli maddelerin tespiti için tercih edilirler. 8, 18 ve 33 bölgeli olarak 3 çeşit modeli vardır. Kişilerin geçişleri esnasında, kişinin üzerindeki yabancı madde hangi bölgede ise o bölgede sesli ve ışıklı uyarır verir. Her bölgenin hassasiyeti ayrı ayrı ayarlanabilir.

Dedektör üzerinde hem geçen kişi sayısı hem de alarm verdiği kişi sayısı ayrı ayrı görüntülenebilir. Alarm sesleri ve ses seviyeleri değiştirilebilir, sesin komple kapatılarak ışıklı uyarıyla kontrol edilmesi sağlanabilir. 0-100 arası hassasiyet ayarlanabilir ve dedektör içinde hazır olan programlar ile de güvenlik seviyesi ayarlanabilmektedir. Üst arama el dedektörü güvenlik amaçlı kullanılan bir üründür.

Üst arama dedektörü nerelerde kullanılır?

Üst arama dedektörü, kurulum ve kuruluşlarda, her çeşit işletmede, kamu binalarında, emniyet kuruluşlarında, adliyelerde sıklıkla tercih edilmektedir. Stadyum girişi gibi bölgelerde de kullanılarak, silah, bıçak dışında, bozuk paraların da tespit edilmesi sağlanabilir. Gündelik hayatın giderek tehlikeli bir hal alması sebebiyle, üst arama dedektörlerine duyulan ihtiyaç her geçen gün artmaktadır.

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN