Teknoloji
Giriş Tarihi : 18-08-2021 13:27   Güncelleme : 18-08-2021 13:27

Perkotek Otopark Bariyer Sistemi

Park bariyeri otopark alanlarını kontrol altına alabilmek güvenli giriş çıkış yapmanızı sağlamak için tasarlanmış ürünlerdir. Kullanımı kolay ve pratiktir. Kumandalı kartlı şifreli ve plaka tanıma gibi farklı sistemlere kolayca entegre edilebilir.

Perkotek Otopark Bariyer Sistemi

Park bariyeri kontrollü bir şekilde giriş çıkış yapmanıza olanak sağlar   girişine ve çıkışına engel olmak istediğiniz araçlarınızı kontrolünüz dahilinde izin verirsiniz. Sizin kontrolünüz haricinde giriş çıkış yapılmasını istemiyorsanız bariyeri açıp kapatmak yeterli olacaktır.

Otomatik bariyer kurulumu yapılırken uzun ömürlü olması ve tam verim alabilmek için 50x50 betonarme üzerine konuşlandırılmalıdır. Park bariyerinin bulunduğunuz konuma duruma göre farklı çeşitleri vardır. Bunlardan bir tanesi çitli bariyerdir.

Çitli bariyerlerin kolunda bulunan çitler kolun altıdaki boşluğu kapatarak güzel bir görüntü ve tam kapama sağlar. Bariyer kolları 3 ile 6 metre arasında ayarlanabilir şekildedir. Kollu bariyerler açılırken 90 derecelik açıya geldiğinde otomatik olarak durur kapanma süresi otomatik olarak ayarlanmış ise ortalama 7 saniye sonra bariyer kolu inişe geçer, kol ucundaki çatal ayağın üzerine oturarak çalışmasını tamamlamış olur. Ortalama iniş süresi 3,5 saniye de tamamlar.

Bariyerler kullanım alanlarına ve kullanıcının isteğine göre performans ve fiyat farklılığı göstermektedir.

Herhangi bir elektrik kesintisi ya da arızada manuel olarak kol kaldırılabilir ya da akü bağlanılabilir. Böylelikle elektrik kesintisi olduğun da giriş ve çıkışlar kapalı kalmayacak geçişler sorunsuz devam ettirilecektir.

Park bariyerinin kolunu bariyeri konumlandırdığınız bölgeye istediğiniz uzunlukta ayarlayabilir geçişleri kontrol altına alabilirsiniz. Park bariyerini uzaktan kumanda yardımı ile açıp kapatabileceğiniz gibi bunu bir anten yardımı ile de yapabilirsiniz. Kumanda ile bariyeri kullanıyorsanız iki şekilde ayarlama yapabilirsiniz açma ve kapama tamamen sizin kontrolünüzde kumandadan yukarı bastığınızda bariyer kolu yukarı kalkacak aşağı bastığınızda bariyer kolu kapanacaktır.  Ya da kollu bariyer kolunu açtıktan sonra belirlediğimiz geçiş süresi dolduğunda otomatik olarak bariyer kolunu kapansın olarak ayarlayabiliriz.

Bariyerler Hgs, Ogs, loop dedektörleri gibi sistemlerle geçiş sağlamaya olanak sağlar.

Hgs sistemi ile geçiş sağlayabilmek için Park bariyerinin giriş ve çıkışlarını görebilecek şekilde antenler konuşlandırılır. Panel sistemine etiketler tanıtılmalıdır. Bunun için geçiş sistemleri programları kullanılır ve etiketler tanıtılır. Tanıtılan etiketler araçlara takılır, araçlar antenin görme noktasına geldiğinde anten bariyere tetik gönderir ve bariyer kolu 90 derecelik dik açı olacak şekilde açılır. Bu şekilde hem zamandan hem de park girişinde oluşabilecek yoğunluktan kurtulmuş oluruz.

Loop dedektörü de bariyerlerin otomatik olarak açılmasını, kapanmasını sağlayan asfalt üzerinde uygun yerde bir aracın olup olmadığını tespit için kullanılır. Yere döşenecek olan birkaç turluk kablonun loop dedektör kartına bağlanması ile asfalt üzerinde elektromanyetik bir alan oluşturacaktır. Böylece bu elektromanyetik alanda oluşacak değişmeler ile metal yoğunluğunun tespit işlemleri gerçekleştirilecektir. Metal yoğunluğu olduğunda bariyere tetik gidecek ve böylelikle bariyer kolu açılacaktır.

Geçişlerde olabilecek kazaların önüne geçebilmek için fotosel ve flaşör lamba kullanılır.

Fotosel bariyer geçişlerinde olası araç kazalarını önlemek için bariyere ve bariyerin karşı ayak kısmına birbirlerini görebilecek şekilde takılır.

Bariyer kolu inmeye başladığında fotoselin önüne gelecek herhangi bir araç veya nesne bariyerin çalışmasını durduracak ve yeniden bariyer kolunun 90 derece dik açı olacak şekilde açılmasını sağlayacaktır.

Bariyer sistemleri Flaşör ise bariyerin üst bölgesine takılır yanıp sönerek bariyerin etrafında yer alan kişilerin araçların uyarılmasıdır.

Bariyere takılan fotosel ve flaşör lamba hem oluşabilecek araç kazalarını hem de bariyerin zarar görmesini engellemede büyük etkisi vardır.

Park bariyerinin kullanım alanları.

Günümüzde park bariyerinin en çok kullanıldığı alanlar avm’ler, açık kapalı otoparklar, belediye ve askeriye alan giriş çıkışları, hastane giriş çıkışları, site apartman, bina, giriş çıkışları gibi birçok alanlarda kullanıma uygundur.

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN