Genel
Giriş Tarihi : 08-01-2021 09:52   Güncelleme : 08-01-2021 09:52

Plakadan Kasko Sorgulama Nasıl Yapılır?

Her araç sahibi, otomobilinin kasko poliçesinin ne durumda olduğunu öğrenebilmek için kasko sorgulama işlemleri yapmaktadır. Kasko sigortasının devam edip etmediği ve bitiş tarihi gibi önemli bilgilere ulaşmak için araç sahiplerinin bu tür sorgulamalar yaptıkları bilinmektedir.

Plakadan Kasko Sorgulama Nasıl Yapılır?

Siz de otomobilinizin veya herhangi bir motorlu taşıtınızın plakasından kasko sorgulamak istiyorsanız bunun da bazı yöntemleri bulunmaktadır. Trafik sigortası sorgulama işlemlerinde olduğu gibi araç kasko poliçesi hakkında detaylı bilgilere ulaşmak için de kolay seçeneklerden yararlanmak mümkündür.

 

Plaka Bilgileriyle Kasko Sorgulama Yöntemleri

Kaza, yangın, hırsızlık, hırsızlığa teşebbüs, doğal afet gibi maddi hasarlı durumlarda meydana gelebilecek olası zararları karşılamak için araçlara kasko sigortası ile güvence verilmektedir. İsteğe bağlı bir sigorta türü olan kasko, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de pek çok araç sahibinin düzenli olarak gerçekleştirdiği bir sigorta çeşididir. Kasko fiyatı, kasko süresinin ne zaman dolacağı ve poliçe hakkında diğer bilgiler, plakadan kasko sorgulama yapılarak öğrenilebilmektedir.

Araç sahiplerinin kasko bilgilerini sorgulayarak öğrenebilmeleri için, sigorta poliçesini imzaladıkları sigorta şirketine veya acentelerine gitmeleri yeterlidir. Fakat bunun yerine zamandan tasarruf ederek çok daha pratik bir şekilde sorgulama yapmak isteyenler için internet platformu öne çıkmaktadır. Türkiye’de Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin resmi internet sitesine giriş yapılarak da internet üzerinden herhangi bir yere başvurma gereği olmadan araç kasko poliçesi hakkında detaylı bilgilere ulaşılabilmektedir.

 

İnternet Üzerinden Kasko Sorgulama İşlemi

İnternet üzerinden e-Devlet şifresini kullanarak veya Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin kurumsal web sitesine giriş yaparak kasko sorgulaması gerçekleştirmek oldukça basittir. Kasko değer hakkında da kapsamlı bilgilere ulaşmak mümkün olmaktadır. Eğer e-Devlet şifresine sahipseniz, şifrenizle sisteme giriş yaptıktan sonra ekranın sol kısmından Hizmetler sekmesine girmeniz gerekir. Burada Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin e-Hizmetler menüsünü seçerek kasko poliçe sorgulama sayfasına çok kolay bir şekilde giriş yapabilirsiniz.

Sorgulama sayfasında sizden talep edilen bilgilerin başında araç plaka bilgisi gelmektedir. Kendi üzerinize kayıtlı olan aracınızın plaka bilgilerini ilgili alanlara girdikten sonra çok basit ve hızlı bir şekilde aracınızın kasko sorgulama işlemlerini tamamlayabilirsiniz. Kasko sigortası  poliçesi yaptıran araç sahipleri için e-Devlet üzerinden verilen bu hizmet tamamen ücretsizdir.

 

Şifresiz Kasko Sorgulama İşlemi

Eğer e-Devlet şifresine sahip değilseniz Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin resmi web sitesi üzerinden de kasko poliçe sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz. Burada üç farklı seçenek sizi karşılayacaktır:

  • “Plaka ve T.C. Kimlik No ile Sorgulama”
  • “Plaka ve Vergi Kimlik No ile Sorgulama”
  • “Sigorta Bilgileri ile Sorgulama”

Bunlar arasından plaka ve T.C. kimlik numarası ile kasko sorgulama işlemini seçerek çok kısa süre içinde sonuca ulaşabilirsiniz. Dilerseniz sigortam.net bağlantı adresinden de aracınızın mevcut kasko poliçesinin detaylı bilgilerine ulaşmak için yardım alabilirsiniz.

Recep YAZGANRecep YAZGAN