Samsun Haber
Giriş Tarihi : 06-03-2017 13:21   Güncelleme : 06-03-2017 13:21

Prof. Dr. Mustafa Kamalak, ecdadı gibi türkiye istiyoruz!

Saadet Partisi Samsun İl Başkanlığının Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocayı Anma ve Anlama Programına katılan Saadet Partisi Eski Genel Başkanı ve Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kamalak, “Sayın Erbakan hocamızın Türkiye davası, İslam birliği davası, yeni bir dünya, adil bir sistem davası vardı. Biz ecdadı gibi Türkiye istiyoruz” dedi.

Prof. Dr. Mustafa Kamalak, ecdadı gibi türkiye istiyoruz!

54. Hükümetin Başbakanı, Saadet Partisi Eski Genel Başkanı ve Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Samsun Anakent Sosyal Tesislerinde Prof. Dr. Mustafa Kamalak’ın katılımlarıyla anıldı. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program da Erbakan hocanın siyasi mücadelesinin anlatıldığı animasyon filmi de izlendi.

Programa Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Av. Hasan Bayram Var, Saadet Partisi GİK Üyesi Nuri Başar, Saadet Partisi Samsun İl müfettişi Mehmet Figen, CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akçagöz, Vatan Partisi Samsun İl Başkanı Oral Çalışlar, Yakakent Eski Belediye Başkanı Burhan Bayrakdar, Saadet Partisi Samsun Gençlik Kolları Başkanı Abdulvahap Bilen, Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Semra Odabaş,  Anadolu Gençlik Derneği Samsun Şube Başkanı Şenol Altun, MİLKO Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

ERBAKAN HOCAYI ANLAMANIN NİŞANESİ; YENİ BİR DÜNYA ÇALIŞMALARI

Katılımcılara teşekkür eden Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Av. Hasan Bayram Var, yaptığı açılış konuşmasında, “Bizler bu programları yaparken O’nun fikirlerini yaşatmak ve bu fikirlerin insanlara getireceği katkıları ve “Bunlar sözde kalacak şeyler değil fiiliyatta uygulanacak olan ve insanlığa barış, huzur getirecek meselelerdir” yaklaşımını ortaya koymaktır. Bizler çok iyi biliyoruz ki, Hocamızı anlamanın en önemli nişanesi, “İslam Birliği”ni ve “Yeni Bir Dünya”yı kuracak olan çalışmaları yapmaktır ve bunun için ise Saadet Partimizi yönetimlerde işbaşına getirecek çalışmaları bihakkın yapmaktır.” diye söyledi.

KAMALAK: “CİHATSIZ İSLAM OLMAZ”

Erbakan Hocamızı bir gece de içerisinde tam olarak anlatmamız mümkün değil diyerek konuşmasına başlayan Saadet Partisi Eski Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak şunları söyledi:

“Hocamızın kıymetini tarihler takdir edip gelecek nesillere anlatacaktır. Biz Necmettin Erbakan Hocamız için şöyle diyoruz; kendisi ileri, düşüncesi milli, sistemi ise evrensel olan bir mümin ve mücahitti. O inanmış bir Müslümandı. Ona göre ve aslında da öyle İslamsız saadet olmaz. Eğer insanlar saadet ve mutluluğu kendi akıllarıyla bulacak olsalardı cenabı Allah niçin Peygamberler göndersin niçin kitaplar indirsin? İnsanlar kendi akıllarıyla hiç şüphesiz ki saadeti, mutluluğu bulamazdı çünkü İslamsız saadet olmazdı. Ancak Cihat sız da İslam olmaz onun için insanların hayrına olan her hayırlı davranış bir cihat hareketidir.

Erbakan hocamızın davaları vardı bunların başlıcaları Türkiye davası, İslam birliği davası, yeni bir dünya adil bir sistem davasıdır. Büyüyen Türkiye istiyoruz,  Amerika’dan, Avrupa’dan emir alan bir Türkiye değil onların izni çerçevesinde hareket eden, oralardan gelen icazete göre hareket eden bir Türkiye değil ecdadı gibi Türkiye istiyoruz ve tarihin bize ışık tutmasını istiyoruz”

adminadmin