Gündem
Giriş Tarihi : 17-01-2017 10:51   Güncelleme : 17-01-2017 10:51

reina katliamcısı hakkında bilinmeyenler!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, dün yakalanan Reina saldırganıyla ilgili "Adı Abdülkadir Masharipov’un 1983Özbekistan doğumlu. Olduğunu açıkladı.

reina katliamcısı hakkında bilinmeyenler!

Şahin saldırgan hakkında, “Afganistan'da eğitim almış. 4 dil bilen iyi eğitim almış bir terörist" ifadelerini kullandı.

Reina saldırganının yakalanması hakkında İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan açıklama yaptı.

Vali Şahin şunları söyledi: Fail Abdülkadir Masharipov. Özbekistan 1983 doğumlu. Afganistan'da eğitim almış ve 4 dil bilen, iyi yetiştirilmiş bir terörist. Ülkemize 2016 yılı ocak ayı içerisinde geldiği tahmin ediliyor. Saldırının DAEŞ adına yapıldığı net. Teröristle birlikte bir Iraklı erkek şahıs ve farklı ülkelerden üç bayan gözaltına alındı. Bu operasyon yapılırken 7 bin 200 saat kamera incelemesi yapıldı, 2 bin polisimiz görev aldı. Konya, Hatay ve İzmir'de istihbarat daire başkanlarının desteğiyle ortaklaşa bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlarda 50 kişi gözaltına alındı. Terörist suçunu kabul etmiştir. Aynı zamanda yapılan incelemeyle parmak izi de uyuşmuştur.

Teröristte 197 bin dolar ele geçirilmiştir. 2 bin 200 ihbar yapıldı, vatandaşlarımızdan hassasiyetlerinin artarak devamını bekliyoruz, vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.

 

adminadmin