Samsun Haber
Giriş Tarihi : 09-08-2021 13:49   Güncelleme : 09-08-2021 13:49

Rotaryenler Başkan Demir’in Peşini Bırakmıyor!

Samsun Rotary Kulüpleri bir araya gelerek Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’i makamında ziyaret etti.

Rotaryenler Başkan Demir’in Peşini Bırakmıyor!

 

Ziyarette Uluslararası Rotary 2430 Bölge Guvernörü M.Kemal Ketrez ve eşi, 21. Grup Guv. Yrd. Haluk Kurt, Atakum Rotary Kulübü Dönem Başkanı Fatih Ceylandağ, İlkadım Rotary Kulübü Dönem Başkanı Mustafa Çakır, 19 Mayıs Rotary Kulübü Dönem Başkanı Benan Hacıhasanoğlu, Canik Rotary Kulübü Dönem Başkanı Akil Özan, Atakum Rotary Kulübü Genel Sekreteri Fahrettin Çakırsoy da yer aldı.

ROTARY NEDİR, ROTARYEN NE DEMEK, NE ANLAMA GELİYOR, AMACI NEDİR, NE ZAMAN KURULDU?

Biraderler (masonlar) arası diyalogu ve dayanışmayı arttırıp, ticari, siyasal ve sosyal alanlarda etkinliğin arttırılması için, 33. derecedeki bir masonunun isteği üzerine, 23 Şubat 1905 günü ABD de avukat Paul Harris, kömür tüccari Silvestre Schiele, maden mühendisi Gustav Loehr, tüccar terzi Hiram Shorey tarafından kuruldu.

Rotary Kulübü kurucu üyeleri ilk toplantılarını, sırayla birbirlerinin evlerinde ve bürolarında bir araya gelerek yapmışlardır. Bu sebeple kulübe dönüşüm manasına gelen ROTARY adının verildi.

Rotary Kulüpleri, 1922'de ROTARY INTERNATIONAL adını almıştır. Günümüzde dünyada milyonu aşkın Rotaryen olduğu bilinmektedir.

Rotary teşkilatının yapısı incelendiğinde "Ulusal eşitlik savunuculuğunun" lafta kaldığı , kontrolün daima güçlülerde olduğu görülür. Ülkemiz Roteryanleri Amerika ve Avrupada ki abilerinin sözünden çıkmazlar, olabildiğince onlara hoşgörünmeye çalışırlar.

Rotary Club, Masonlukla bir alakası olmadığını iddia eder, fakat teşkil Masonik guruplardan dünya çapında en güçlülerinden biri olan ROTARY'nin üyeleri genellikle iş çevrelerinden olmakla birlikte, siyaset, eğitim ve basın alanlarından da çok sayıda üyesi mevcuttur. Temel felsefesi biraderler(masonlar) arası fikirsel, sosyal ve ticari ilişkileri geliştirmek, locaların dışındaki sosyal ve siyasi hayatta dayanışmayı sağlamak ve mason olmayan üyelerini Mason hedef ve amaçları doğrultusunda yönlendirmek ve uygun görülen üyelerini localara kabul etmektir.

MASON LOCALARININ BİR ALT BASAMAĞIDIR

Ülkemizde 1956 da kurulmuştur, eğitim (üniversiteler ağırlıklı ) ve siyasi hayatta aktif bir çok kişiyi bünyesinde barındırır. Aynı zamanda ilk Rotary kulübünde kabul edilmiş, her iş ve meslekten bir faal üye bulundurma kararı gereği farklı meslek dallarından üyleri mevcuttur. Farklı mesleklerden üye bulundurma kararı üyler arası rekabetin önlenmesi ve dayanışmanın daha da kuvvetlenmesi içindir.

Üyeler siyaset, bürokrasi, eğitim, ekonomik ve sosyal alanlarda etkin kişilerden seçilir. Dolaylı yoldan bir toplumu yönlendirmenin yolu kilit kişileri kontrol altına almaktır çünkü.

Yani normal bir ilkokul öğretmeni, ve alt kademeden bir devlet memuru, ya da fabrika isçisinin tüm masonik kulüplerde, localarda olduğu gibi Rotary Clup'da da yeri yoktur. Çünkü Rotary etkin kişileri üye yapmak suretiyle toplumun genelini kontrol altına almak ve ele geçirdiği bu gücü masonik menfaatler doğrultusunda yönlendirmek gayretindedir.

 

Adı 'Susurluk' la gündeme gelen Uluslararası Rotary Kulübü üyesi Ertaç Tinar olayın iç yüzünü görmemiz için yüzlerce örnekten biridir. Bakınız Ertaç Tinar devlete verdigi biyografisinde neler diyor;

" İsrail ile 1992'den beri çok sıkı iş ilişkileri içindeyim. Avrupa'nın bütün ülkelerinde, Amerika'da, Orta Doğu ve Orta Asya'da açamadığım kapı yok ".

Değişik devletler düzeyinde üst kademeden kişilerle irtibat kurduğunu söyleyen Tinar gibi gözü kara silah tüccarları; para ve manfaattten başka şey düşünemeyecek kadar düşük ahlak seviyesindeki insanlar Rotary'nin üyeleri arasındadır.

Rotary'nin bir iddiası da şöyledir

"Uluslarası Rotary, sesimizi tüm dünyaya duyurabileceğimiz eşsiz fırsatlar sağlamaktadır. Türk Rotary kulüpleri bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirme gayreti içindedir."

Böyle bir iddia yapılırken Türk(!) Rotary kulüpleri şeklindeki söyleme dikkat ediniz, yakın zamanda katıldığım pek çok Rotary konferansında ve basın açıklamasında hep bu iddia gündeme geldi. AB'yi de ağızlarına sakız yaparak , Türk(!) Roteryanlerini yere göre sığdıramadılar, öyleki onlar ülkemizin tanıtımını yapıyorlarmış, gayeleri uluslar arası platformda ülkemizi söz sahibi yapmakmış falan filan.

Bu iddiaya cevap vermeden önce bir düzeltme yapayım, Türk(!) Rotary Kulüpleri ifadesi Türkiye'de faaliyet gösteren Rotary kulüpleri şeklinde olmalıdır.

Çünkü milli ve manevi değerlerimizle alakası olmayan , uluslararası çıkar birliği, güçlü ülkeler ve Yahudilerin kontrol altında tuttuğu Rotary asla Milli olamaz(!). Zaten Türkiyeli(!) üyelerinin de milletimiz, devletimiz filan umurunda değildir.

Fahir Armaoğlu'nun "Biz Rotaryenler toplumun görülmeyen liderleriyiz." şeklindeki sözleri ile Roteryanlerin toplum üzerindeki etkinliği ve toplumu kontrol ettiği ifade ediliyor.

Peki soruyoruz, hangi doğrultuda hangi amaçlarda hangi felsefede toplumu yönlendiriyorlar ?

Susurluk'la gündeme gelen, uyuşturucu ve silah tüccarı Ermeni kökenli Harry J.ARSLAN'in "Lionizm imkan demektir." şeklindeki sözleri, Masonik mekanizmanın, en etkin çarklarından Lions'un ekonomiyi kontrol etmek uğruna, Silah ve Uyuşturucu ticareti ile uğraşanları bile içine alıp onlara imkanlar sunduğunu, Barış ve mutlu bir dünya için çalıştıkları iddialarının asılsızlığını gözler önüne seriyor. Dünya barışı bir yana uyuşturucu, silah ticareti ve daha nice pis işlere menfaatleri için yaptığı destekle ne derece acımasız olduğunu, hizmet ettiği masonik menfaatler uğruna hiçbir engel tanımadığını görüyoruz.

Kaynak: Donanımhaber

Recep YAZGANRecep YAZGAN