Dünya
Giriş Tarihi : 12-03-2022 16:23   Güncelleme : 07-04-2023 13:09

Rusya ve Ukrayna Savaşı Bitcoin’i ve Kripto Paraları Nasıl Etkiledi?

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması tüm dünya ile birlikte kripto para ekosistemini de harekete geçirdi.

Rusya ve Ukrayna Savaşı Bitcoin’i ve Kripto Paraları Nasıl Etkiledi?

Ukrayna’nın içinde bulunduğu zor durum sebebiyle kripto para ekosisteminden ülkeye adeta destek yağdı. Gerek NFT olarak gerekse de kripto para birimi olarak Ukrayna’ya ulaşan yardımların tutarı oldukça üst seviyelerde.

Kripto Para Ekosisteminden Ukrayna’ya Büyük Destek

Savaşın başladığı günden bu yana kripto para ekosistemi Ukrayna’ya büyük destek oluyor. Son olarak Bitcoinhaber.net adlı kripto para ve Bitcoin haber sitesinde de belirtildiği gibi Bored Ape Yacht Club (BAYC), Ukrayna’ya destek adımı atan son kripto para projesi oldu.

Bored Ape Yacht Club, kripto para dünyasının en popüler ve pahalı NFT koleksiyonlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Daha önce de farklı miktarlarda Ukrayna’ya destekte bulunan BAYC, 8 Mart’ta 389 Ethereum’luk (ETH) bir bağış daha yaptı. 8 Mart’taki rakamlar ile bu miktar yaklaşık olarak 1,05 milyon dolara denk geliyordu. 

Bored Ape Yacht Club’ın yanı sıra Binance ve Coinbase gibi büyük borsalar ile Vitalik Buterin ve Sam Bankman-Fried gibi önemli isimler de Ukrayna’nın yanında olduklarını açıkladı. Büyük borsalar, gerek Ukraynalı kullanıcılar için işlem ücretlerinin kaldırılması gerekse de belli miktarlarda Ukraynalılara hediye gönderilmesi konusunda adeta yarış içine girdiler.

Bunlara ek olarak ukrayna’da şu anda Bitcoin (BTC), Polkadot (DOT), Ethereum (ETH), Tether (USDT) ve Dogecoin (DOGE) ülkede bağış olarak resmi şekilde kabul ediliyor. Ayrıca Shiba Inu topluluğu da resmi bir Shıb cüzdanı açılması halinde Ukrayna’ya destek olacaklarını dile getirdi.

Kripto Paralarda Volatil Hamleler

Savaşın duyulmasından sonra kripto paralarda gözle görülür bir düşüş yaşandı. Ancak kripto para birimleri düşüşlerini hızlı bir şekilde toparladı ve fiyatlar yeniden eski seviyeler yükseldi. Son Günlerde ise kripto para birimlerinin oldukça volatil şekilde hamle yaptıkları görülüyor.

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) yüzde on gibi günlük iniş ve çıkışlar yaşarken altcoin’lerde de benzer durumlar olduğunu ve hatta hamlelerin BTC’den çok daha sert olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla analistler bu dönemde yatırımcıların temkinli olmasını ve mutlaka gündemi takip ederek hamleler yapmasını tavsiye ediyor. 

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN