Samsun Haber
Giriş Tarihi : 23-02-2019 13:20   Güncelleme : 23-02-2019 13:20

Saadet Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Salih Şen: Samsun’un en temel meselesi yönetilmezlik ve liderlik!

​Saadet Partisi Samsun Teşkilatı, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Salih Şen ve İlçe Belediye Başkan Adaylarının katılımı ile Medya Buluşması programında bir araya geldi.

Saadet Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Salih Şen: Samsun’un en temel meselesi yönetilmezlik ve liderlik!

Programda bir konuşma yapan Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Salih Şen Saadet Partisi olarak Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinde herhangi bir ittifak içinde yer almadan ve kendi parti logolarıyla seçmen pusulasının 1. Sırasında seçimlere girdiklerine vurgu yaparak

“Bizler Saadet Partisi olarak Belediye Başkanlığı görevine geldiğimizde her şeyden önce planlı ve programlı çalışacağız. Vatandaşlarımıza sunacağımız hizmetlerin vaktinde, eksiksiz, ihtiyaçlara göre ve sistematik bir şekilde yerine getirilmesini sağlayacağız. Bu işleri yaparken de işi ehline verecek ve yapılacak işleri en az maliyetle kısa sürede yapacağız” dedi.

İHALELERDE ŞEFFAF OLACAĞIZ

Salih Şen Belediye kaynaklarının vatandaşın huzurunu ve refahını artırmaya yönelik kullanılması gerektiğini ve yapılacak ihalelerde şeffaf ve adil olunması gerektiğine vurgu yaparak:

 “Gösteriş, lüks şatafat yapmadan ve israf etmeden hizmet etmek şiarımız olacaktır. Bize emanet edilen mali imkanlara ve belediye mülküne, yetim malına ve vatandaşların hak ve hukukuna sahip çıkarak çalışacağız. Hizmeti vatandaşlara partili partisiz ayrımı yapmaksızın ulaştıracağız. Her hizmette halkın kültür değerlerini göz önüne alarak, yerel ve kültürel değerleri koruyup zenginleştireceğiz. Şehrimizde var olan kültürel ve tarihsel mirasın emanetçisi olacak ve bu emaneti en güzel şekilde yaşatacağız.” dedi.

İSTİHDAM İÇİN MESLEKİ EĞİTİM KURSLARINA AĞIRLIK VERECEĞİZ

Vatandaşın ne derdi olursa olsun, “bu bizim görevimiz değil” demeden dinleyeceklerini ve çözüm üretmek için gayret göstereceklerini belirten Şen;

“İmar uygulamalarında rantı değil hakkı gözeteceğiz. Hiç bir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz. Sanayicimizin yer ulaşım sorunu çözülmesi gerekiyor, bununla ilgili bürokratik engellerin kaldırılması için girişimde bulunacağız ve sanayicimiz ile küçük esnafımızı yük olarak görmeyeceğiz. İstihdama yönelik yatırımların önünü açacağız ve Mesleki Eğitim Kurslarına önem vererek ara eleman ve kalifiye eleman yetiştireceğiz.” dedi.

C PLAKALARDAN UYGUNLUK ONAYINI KALDIRACAĞIZ

İmar uygulamaları hazırlanırken otopark alanlarının oluşturulması gerektiğini belirten Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Salih Şen sözlerini şöyle sonlandırdı:

 “Samsun trafiğinin rahatlatılması gerekmektedir. Bunun için bulvarlara alt-üst geçitler yapılarak ışığa takılmaksızın trafiğin akmasını sağlayacağız. Bununla birlikte kentsel dönüşümü daha planlı bir şekilde yapacağız ve mahallelerde yaşanan imar sorunlarını çözerek dönüşüm sağlayacağız. Tarımsal istihdamın artırılmasına yönelik çalışmalar yapacağız, sebzecilikte seracılığa önem verecek konserve ve işleme fabrikaları açarak iş alanları oluşturacağız. İlçelerimizde hayvancılık için kesim sahası ve entegre tesisleri kuracağız. C plakalı araçların Büyükşehir Belediyesinden ( Merkezde ) aldıkları uygunluk onayına son vereceğiz ve zorunlu güzergah uygulamasını kaldıracağız. Ve bunun için araç muayenesinin geçerli olması yönünde düzenlemeler yapacağız. Ve tabi her şiddetli yağmur sonrasında su baskınları ve sellerin önüne geçmek için şehir altyapımızın fizibilitesini yaparak gereken çalışmaları yapacağız. Yaşanabilir bir Samsun oluşturmak için gece gündüz demeden çalışacağız ve ter dökeceğiz. Sözlerimi sonlandırırken toplantımıza katılan çok kıymetli basın mensuplarımıza ve ilçe belediye başkan adaylarımıza teşekkür ediyorum.”

Saadet Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Salih Şen, bir soru üzerine Saadet Partisi Genel Merkezi’nin Samsun’un il ve ilçelerinde yaptırdığı ankette Samsun’un en temel meselesinin liderlik ve yönetilemezdik olduğunun ortaya çıktığı kaydetti.

SALİH ŞEN KİMDİR?

1963 yılında Çarşamba'da doğan Salih Şen, 1983 yılında Çarşamba İmam Hatip Lisesini bitirdi. 1985 yılında Yükseköğrenimine başladı. Sırasıyla On Dokuz Mayıs İnşaat, Gazi Eğitim, Anadolu Üniversitesi Sosyoloji ve Kamu Yönetimi bölümlerini bitirdi. Bir süre eğitim sektöründe çalıştı ve öğretmenlik yaptı.

1992'da ticari çalışmalarına ağırlık verdi ve sektörel faaliyetlerini çeşitlendirdi. 1994’ten itibaren yurt dışı çalışmalarına da başladı. 1995'te Bakü Mimarlık Mühendislik Fakültesi Şehircilik ve Altyapı Mühendisliği bölümüne devam etti. 1999'da “TÜRKİYE'DE VE TÜRK CUMHURİYETLERİNDE MUKAYESELİ ŞEHİR ALTYAPILARI VE SOSYAL DOKU” üzerine hazırladığı araştırma teziyle buradan mezun oldu. Daha sonra İstanbul Üniversitesi’nde tarih öğrenimi gördü ve son olarak da On Dokuz Mayıs Üniversitesi’nde “ŞEHİR MİMARİSİ VE ALTERNATİF BELEDİYECİLİK” üzerine yüksek lisansını tamamladı.

YEREL YÖNETİMLER VE BELEDİYECİLİK konusunda bilgi ve deneyim açısından en üst seviyede donanıma sahip olan Salih ŞEN, Refah Partisi kapatılana kadar Teşkilat Başkanlığını yürüttü. Daha sonra Fazilet Partisi'nde görev aldı. Belediye Başkanlığı aday adayı oldu (1999). Fazilet Partisinin de kapatılmasıyla Saadet Partisi kurucu üyeliğinde bulundu.  Sonra Samsun Merkez ilçe Başkanlığına geçti. Merkez ilçenin kaldırılmasıyla il yönetiminde görevlendirildi.

Hâlen Çarşamba, Samsun ve yurtdışında mimarlık, mühendislik, müteahhitlik ve yapı malzemeleri üzerine ticari faaliyetlerine devam etmektedir. Orta seviyede İngilizce ve Arapça bilmekte olup evli ve 3 çocuk babasıdır.

Salih ŞEN, 2011 ve 2015 seçimlerinde Saadet Partisi’nden milletvekili adayı gösterildi. 24 Haziran 2016 seçimlerinde İl Başkanlığı görevlerini yürüttü. “31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek Mahalli İdareler seçiminde ise Saadet Partisi SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI oldu.

adminadmin