Samsun Haber
Giriş Tarihi : 02-12-2020 06:39   Güncelleme : 02-12-2020 06:39

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Erdoğan’a Seslendi

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek salgın hastalık illetinden bir an evvel kurtulabilmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bazı istirhamlarda bulundu.

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Erdoğan’a Seslendi

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan istirhamlarını şöyle sıraladı;

1. Uluslararası pandemi çalışma masasına alternatif Türki cumhuriyetler ve  İslam birliği toplumları ile acilen pandemi masası oluşturulmalıdır.

 

İÇ VE DIŞ GÜVENLİK EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARTILMALIDIR

2. Şartlar ne olursa olsun devlet olarak, iç ve dış güvenliklerin en üst seviyede tutularak ülkemizin ve milletimizin can ve  mal güvenliği garanti altına alınmalıdır.

 

3. Kısır siyasi söylemler bir kenara atılıp, Cumhurbaşkanlığı çatısı altında tüm siyasi liderlerin bir arada olacağı yüksek istişare kabinesi oluşturulmalıdır.

 

4.İktidar, muhalefet ayırt etmeden tüm belediyeler bir plan dahilinde pandemi kurulları ile beraber hareket ettirilmeli, vatandaşa hizmet kapısına kadar götürülmelidir.

 

5. İnsanımızın dertlerine derman olmak adına tavan siyasetinden vazgecilip, mahalle ve sokaklara, sokaklardan evlere kadar kapı kapı hizmet yapacak taban siyasetine geçilmelidir.

 

6. Mağduriyetler, kendini idame edebilecek zengin tebaadan değil, en alt zümre olan ihtiyaç sahiplerinden başlayarak yukarı doğru derhal giderilmelidir.

 

7.Saraydan başlamak üzere; bakanlıklar, meclis, kamu daireleri ve belediyelerde tepeden tabana israf önlenmeli, mecburi hizmet harici itibar için yapılan tüm harcamalar durdurulmalı, tasarruftan kazanılacak tüm kazanımlar ise şeffaf bir şekilde milletin hizmetine sunulmalıdır.

 

SAĞLIK KURUMLARINA ACİLEN EK ALANLAR AÇILMALIDIR

8. Sağlık kurumlarına acilen ek alanlar açılmalıdır. Kamunun tüm imkanları ayırt edilmeksizin Sosyal tesisler, konferans salonları, düğün salonları, yurtlar vs.. derhal sağlık bakanlığımızın  kontrolünde sağlık merkezlerine çevrilmelidir.

 

9. Sağlık çalışanları başta olmak üzere bu süreçte hizmet vermeye gayret eden tüm kamu çalışanları ve özel sektör çalışanları maddi ve manevi desteklenmelidir. Psikolojileri en üst seviyeye çıkarılmalıdır.

Performansları kuru bir kelam ile değil gerçek manada ödüllendirilmelidir.

 

10. Acilen Milli aşı seferberliği başlatılarak, hıfzıssıhhalarımız devreye sokulmalıdır.

Dışarıdan getirilen aşların ise kendi bilim adamlarımız tarafından hiçbir etki ve tesir altında kalmadan gerekli tetkikleri yapıldıktan sonra alınan netice doğrultusunda yapılması sağlanmalıdır.

 

11. Piyasada dolaşan aslı astarı belli olmayan akla mantığa aykırı senaryoları Bilim Kurulumuz dikkate alıp araştırmalıdır. Ve halkı bu panik havasından kurtaracak önlemler almalıdır.

 

Eger bu pandemi ile insanlık bir yok olma senaryosu ile  karşı karşıyaysa; birinci vazifemiz tüm insanlığın kurtuluşu için hep beraber çalışmak ve savaşmak olmalıdır.

 

Bizde vazife istenmez verilir. Ülkemizin ve siyasetin durumuna bakarak asla yeise düşemeyiz. Eğer Tüm insanlık bu melanetten kurtulacaksa yine bu insanlığı kurtaracak olanlar Allah'ın izni ile 3000 bin yıllık şerefli Tarihin evlatları olan bizleriz.

Recep YAZGANRecep YAZGAN