Tüm Manşetler
Giriş Tarihi : 14-01-2021 11:12   Güncelleme : 14-01-2021 11:12

Saadet Partisi Samsun İl Baskanı Temel ARMUTÇU "Genel müdür müsün mobbing başı mısın?"

Saadet Partisi Samsun İl Baskanı Temel ARMUTÇU

Trabzon Karadenizden Günebakış Gazetesi'nin, “Ankara’dan Trabzon’a 18 yılda Ak Parti döneminde 35 milyar lira para geldi. Kamuoyunda bu paranın doğru yerlerde kullanılmadığı konuşuluyor. Sizin bu konudaki görüşünüz nedir?” sorusuna, Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Sayın Cevat Kurt, “12 milyona Deliklitaş’ta yapılan idari binalar yıkılıp yerine terminal yapılıyor. Terminalin yeri yanlış. Şehir karşı çıkmasına rağmen yapılıyor. Aynı binalar 20 milyona başka bir yere yapılıyor. Bir benzeri itfaiye kavşağı... Şehir karşı çıkmasına rağmen yaptılar. Şimdi yıkacaklar. Büyükşehir Belediye binasından Ortahisar Belediyesi çıktı. Yani yeni yerine taşındı. Yeni binanın içini yıkıp yeniden yapıyorlar. Ama diğer taraftan TİSKİ kirada. Bu milletin paralarına yazıktır günahtır.” şeklinde cevap verdi. Bu cevabı da gazetenin 07.01.2021 tarihli nüshasında yayımlandı.

Bu yayımın ardından kendisi de Trabzon Büyükşehir Belediyesi birimi TİSKİ çalışanı olan Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş tarafından makamına çağırılır. Kapıda 45 dakika bekletildikten sonra içeri alınır, ayakta bekletilerek hakaretlere maruz kalır ve makamdan kovulur gibi dışarı çıkarılır.

TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, yaptıklarına rağmen hızını ve sinirini alamamış olacak ki 08.01.2021 tarihli yazı ile de Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Sayın Cevat Kurt'un yazılı savunmasını isteyerek, hakkında idari soruşturma başlatır.

Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Sayın Cevat Kurt daha önce de aynı kurumda Daire Başkanı olarak görev yapmış olan Berrin Soygenç (görevi esnasında neler yaşadığını, neden görevden alındığını anlatabilir mi?) tarafından, yine bir gazeteye vermiş olduğu siyasi beyanat yüzünden cezaya maruz kalmıştı. Yani yaşadığı bu olay ilk değil. İnşaallah son olur.

TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş şunu gayet iyi bilmeli; sırf Belediye işçisi olduğu için bir İl Başkanını makama çağırıp 45 dakika bekletemezsin… Sonra içeri alıp mobbing uygulayamazsın… Oturmak isteyen İl Başkanına "Oturmayacaksın, ayakta kalacaksın" deyip, ayakta bekleterek hakaretler yağdıramazsın. Hakaretler bitince de "Çık dışarı" deyip kovamazsın. Sen bir bürokratsın ve haddini bileceksin.

Ve bir idarî soruşturma yazısı öyle tanzim edilmez. İl Başkanının gazete demecindeki kurum amirini küçük düşüren sözlerinin neler olduğu ve makamınızda hangi uygunsuz davranışlarda bulunduğunu aleni olarak yazınızda belirtmeniz gerekmektedir. Bu soruşturma yazınızdan da Genel Müdürlüğün ne olduğundan ve nasıl yapıldığından bîhaber olduğunuz ortaya çıkmaktadır.

Saadet Partisi İl Başkanına yapılan bu muamele aslında tüm İl Başkanlarına, tüm siyasilere yapılmıştır. Bu tavır asla kabul edilemez ve mutlaka cezalandırılmalıdır. Bu anlayışı bugün korumaya kalkanlar, yalanlayarak sıyrılmaya çalışanlar, yarın cevabını halktan alacaklardır. Zira hakikatler, halkın vicdanında mutlaka yankı bulur.

Kamuoyunu da oldukça meşgul eden bu olayı yalanlamaya kimse kalkmasın. Olay kesinlikle doğrudur. Zira Saadet Partisinin İl Başkanı veya herhangi bir yetkilisi asla yalan söylemez, yalana tevessül etmez.

Olayı yalanlamaya kalkacak olan Genel Müdürden veya Genel Müdürün amiri pozisyonundaki Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanından olayın aydınlatılmasıyla ilgili bir istirhamım olacak;

Herkese açık alanda kamera kaydı ölçüdür. Bunu ölçü alalım. İzlediğimizde kimin yalan söylediği ortaya çıkacaktır. Kurumdaki kamera kayıtları paylaşılsın. İl Başkanı'nın 45 dakika bekletilip bekletilmediği belli olur. Ancak bir şartla… Kamera kayıtları önce güvenilir birine teslim edilmeli. Zira Genel Müdür kayıtları kesip birleştirebilir. Kayıtlar bağımsız, tarafsız ve bağlantısız bilirkişi marifeti ile incelensin ve kamuoyuna da tespitleriyle ilgili bilgi paylaşımını yapsın. Yalancı olan da üzerine düşeni yapsın.

Recep YAZGANRecep YAZGAN