Samsun Haber
Giriş Tarihi : 19-04-2017 12:03   Güncelleme : 19-04-2017 12:03

Saadet Samsun Referandum Değerlendirmesi

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu, 16 Nisan referandumunu değerlendirdi.

Saadet Samsun Referandum Değerlendirmesi

Yapılan referandum’da çıkan sonucun makasın birbirine eşit olduğunu ifade eden Armutçu, İrili ufaklı 120 kanalın canlı yayınlarına çıkıp, devlet'in tüm imkânlarını seferber ederek; %70 tabanla başlayan EVET oy'larının seçim sonunda sandıktan %51 olarak çıkması seçmenin yeni anayasadaki maddeleri her geçen gün daha iyi anladığını göstermektedir. Biz süreç boyunca vatandaşlarımızın düşünmeleri gerektiğini şefaatle telkin ettik.’’ dedi.

Armutçu, ‘’Öte yandan; her türlü baskıya, dayatmaya, karalamaya ve ayrıştırmaya rağmen; önce Ahlâk ve Mâneviyat ilkesi ile EVET diyenle HAYIR diyenin KARDEŞ olduğunu beyan eden, kin ve öfke ile kutuplaştırılan millete; referandum'un kişiyi değil, anayasa değişikliğini oylamak olduğunu ifade eden ve düşünmeye sevk eden Millî Görüş’ün, Saadet Partisi’nin çabaları tabanda %30 ile başlayan HAYIR oylarının seçim sonunda sandıktan %49 olarak çıkması önemli bir başarıdır.’’ diye söyledi.

Bir tarafta; MHP + AKP + BBP + HÜDAPAR diğer tarafta da; SP + CHP + HDP + diğerleri diye okumanın yanlış olduğunun altını çizen Armutçu,  böyle olsa Evet oylarının %65 - %70 civarında çıkması gerekirdi. Yine aksine; Güneydoğu'daki oy oranlarına bakıldığında HDP'nin kökten bir Hayır kampanyasının içinde olmadığını rahatlıkla görebiliriz. Yani; AKP'nin de MHP'nin de BBP'nin de tabanının bu anayasa'ya tam destek vermediği aşikârdır. Buradan anlıyoruz ki halkımız baskı, dayatma ve kutuplaşmaya değil, aksine; düşünmeye, birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu tüm siyasilere göstermiş oluyor.’’ İfadelerine kullandı.

Bu sonuçla %51'in havalara uçması, zafer çığlıkları atması ve %49'un da hezimete uğramış gibi moral bozukluğuna düşmesi yanlıştır diyen Armutçu, Çıkan sonucun vatan millet adına hayırlara vesile olmasını Allah'tan niyaz ederken, "KİN ve ÖFKE'NİN değil, KARDEŞLİĞİN HÂKİM OLMASINI" temenni ettiğini belirtti.

adminadmin