Sağlık
Giriş Tarihi : 13-01-2019 11:38   Güncelleme : 13-01-2019 11:38

Sağlık Sen Genel Başkan Metin Memiş: Şiddetin Önlenmesi için Ortak Adım Atılması Gerekiyor!

Samsun’da yine Sağlıkta Şiddet Vakası yaşandı. Samsun Eğitim Araştırma Hastanesinde hasta yakını acil servis doktorunu darp etti.

Sağlık Sen Genel Başkan Metin Memiş: Şiddetin Önlenmesi için Ortak Adım Atılması Gerekiyor!

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde akşam saatlerinde meydana gelen olayda baş ağrısı şikâyetiyle hastanenin acil servisine müracaat eden bir hasta sıra beklemeden muayene olmak istedi. Hasta yakınıyla bekleyen hastaların tartışmalarına müdahale etmek isteyen Acil Tıp Asistanı Dr. Hüseyin Tufan Yanık arasında çıkan tartışma sırasında hasta yakını hasta yakını Acil Servis doktoruna yumruk attı.

Olayın ardından Samsun’a gelen Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Samsun’a gelerek konu hakkında Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer’den bilgi aldı.

Metin Meiş Samsun Eğitim Araştırma Hastanesine giderek yaralı doktoru ziyaret etti.

Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Samsun Eğitim Araştırma Hastanesinin Acil Servisinde görevi başında darp edilen Doktor hastane başhekiminde bilgi aldı.

Acil Servis çalışanlarına geçmiş olsun dileklerini ileten Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş, olayı şiddetle kınadığını belirterek bir basın açıklaması yaptı.

Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş açıklamasında şunları söyledi:

BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZIN ORTAK ADIM ATMASI GEREKİYOR!

 “Akşam saatleriyle Samsun’da Bir doktor arkadaşımızın bir holigan hasta yakını tarafından darp edildiğini öğrendik. Be sebeple Samsun’da gelerek olayı yerinde görmek ve yetkili sendika Sağlık Sen olarak sağlıkta şiddetin önüne geçilmesine yönelik taleplerimizi sizlerle paylaşmak istedik.

Öncelikle şunun bilinmesinde fayda var. Sağlık hizmetlerini yerine getiren arkadaşlarımız kutsal bir mesleğin gereğini yapıyorlar.

Artık sağlık çalışanlarına dokunan bu şiddetin son bulması gerektiğine inanıyoruz. Sağlık çalışanlarının şiddete uğramış olmasını kabul edilebilir gibi değildir.

Bu anlamda sağlık sen olarak özellikle sağlıkta şiddetle mücadele noktasında bir takım taleplerimiz oldu ve bunların bir kısmı da karşılık buldu.

“Emeğe saygı, şiddete sıfır tolerans” sloganıyla başlattığımız kampanya sürecinde güvenlik tedbirlerinin artırılması, beyaz kod uygulamasının başlatılması hukuki desek verilmesi ve tutuklu yargılaması konusunu gündeme getirdik.

Tutuklu yargılama kanunu çıkmasına rağmen maalesef CMK’ta yapılması gereken düzenlemeler sebebiyle uygulanamıyordu.. En son bizim ısrarımız ile CMK bir düzenleme yapıldı ve tutuklu yargılamanın önündeki engeller kaldırılmış oldu.

Ancak bunlar şiddetin önüne geçmeyecek. Daha fazla yaptırımların uygulanması ve artık bu holiganların sağlıkta şiddetten elini çekmeleri gerekiyor. Bu anlamda inşallah biz bu işin takipçisi olacağız ve daha caydırıcı tedbirlerin alınması noktasında yetkili sendika olarak üstümüze düşeni yerine getireceğiz.

Sağlıkta şiddetin sonlandırılması noktasında sıfır tolerans talep ediliyor. Ben buradan Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde 82 milyon vatandaşımızın sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara karşı mücadele etmesi noktasında bir adım atılması beklediğimizi de buradan ifade ediyorum.

Bir kez daha Samsun Sağlık Camiasına geçmiş olsun diyorum.

 

Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş’in konuşma linkleri

 

adminadmin