Ekonomi
Giriş Tarihi : 04-05-2021 19:57   Güncelleme : 04-05-2021 19:57

Salıpazarı’nda KOSGEB’in destek kredisini alabilecek esnaf yok!

Salıpazarı Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Adem Osma 75 bin TL faizsiz KOSGEB kredisi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Salıpazarı’nda KOSGEB’in destek kredisini alabilecek esnaf yok!

KOSGEB'in yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle zarar gören imalat sektöründeki işletmelerle 2017 ve sonrasında kurulan teknoloji tabanlı start-up'lar için başlattığı destek programına başvurular bugün başladı.

SALIPAZARI’NDA BÖYLE ESNAF YOK

KOSGEB tarafından verilecek olan 75 bin TL faizsiz kredinin detayları orta çıkınca Salıpazarı Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Adem Osma sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yaptı. Başkan Osma “75.000 TL faizsiz kredi için arayan arkadaşlar lütfen bu yazıyı okuyun. Maalesef Salıpazarı’nda bu krediyi alacak esnaf yok” dedi.

Genel çerçevesi kapsamında gelir kaybına uğramış ancak istihdamını koruyanlara yönelik bir destek. Bu destek imalat sektörünü kapsıyor.

SADECE 130 BİN İŞLETME YARARLANACAK

Sadece 130 bin işletmenin programdan yararlanacağını söyleyen Başkan Osma, “Başvurular bugün başlıyor ve 21 Mayıs'a kadar devam edecek. KOSGEB’in bu destek kredisinin şartlarına baktığımızda Salıpazarı İlçemizde bu kriterlere uyan hiçbir esnafımız bulunmamaktadır. Yani bu krediden Salıpazarı esnafımıza fayda yok”dedi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN