Teknoloji
Giriş Tarihi : 31-07-2020 09:30   Güncelleme : 31-07-2020 18:35

Sampa Tekzip Metni

Yayın kuruluşunuzun, şirketinize ait “akasyam.com” isimli internet sitesi üzerinden, 28.07.2020 tarihinde servis edilen haber içeriğinde müvekkil Sampa Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. hakkında doğru olmayan bilgiler paylaşıldığı tespit edilmiştir. Yayın kuruluşunuz tarafından, müvekkil şirket hakkında işçilerin sendikaya üye olması sebebiyle işten çıkarıldığı haberi tamamen asılsız ve mesnetsiz olup gerçeği yansıtmamaktadır.

Sampa Tekzip Metni

Müvekkil Sampa Otomotiv , hiçbir çalışanını sendika üyeliği sebebiyle işten çıkarmamış ve böyle bir düşüncesi asla olmamıştır. Müvekkil şirket 2019 yılı sonundan bugüne, pandemi döneminde %40 büyüyerek 710 yeni çalışan ile 2386 çalışan sayısına ulaşmıştır. Ayrıca 2020 yılı sonuna kadar 2019 yılına kıyasla istihdam oranını %60 artırmayı hedeflemektedir.       

                 Müvekkil Sampa Otomotiv, Mart ayından itibaren, TC. Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın genelgeleri doğrultusunda aldığı sıkı önlemler ile birlikte üretim çalışma faaliyetlerine devam etmiştir. Müvekkil şirkette pandemi başından beri toplam 27 pozitif vaka olmuş, ancak hızlı karantina uygulamaları ile önlemlerini maksimum seviyeye çıkarmıştır. Müvekkil şirket, çalışanlarının ve ailelerin sağlığını en üst seviyede korumak için İş Sağlığı ve Güvenliği ekibi ile sürekli sahada gözlem yapmış ve Mart ayından bugüne pandemi kurallarına uymayanlar hakkında toplam 382 adet tutanak tutulmuştur.

                 Tüm bunlara rağmen, feshin son çare olduğu ilkesini de göz ardı edilmeden, şirket Disiplin Yönetmeliğine uymayan 60 çalışan, işin güvenliğini tehlikeye düşürmek ve iş güvenliği kurallarını ihlal etmek nedeni ile, defalarca uyarıldıktan sonra pandemi tehlikesi düşünülerek işten çıkartılmak durumunda kalmıştır. Müvekkil şirket bu kararı , diğer çalışanlarını ve ailelerini korumak için almıştır.

                Müvekkil şirket tüm çalışanlarına tebliğ ettiği disiplin yönetmeliğinin ilgili maddeleri gereğince işlem yapmıştır.

6.9: “İşyeri, iş sağlığı ve güvenliği kurulunun koyduğu ve açıkça duyurulmuş olan kurallara riayet etmemek”

6.10: “Çalışılan işin özelliğine göre verilmiş bulunan koruyucu malzemeleri kullanmamak.”

6.11: “Çalıştığı kısımda açıkça duyurulmuş olan işletme ve emniyet kurallarına uymamak”

                Müvekkil şirket disiplin yönetmeliği ihlal eden çalışanlarını defalarca uyarmış ancak sonuç alınamayınca 4857 sayılı İş Kanunu‘nun 25/II/ı ve 25/II/h maddeleri uyarınca fesih yapılmıştır.

                h) İşçinin yapmakla ödevli bulunduğu görevleri kendisine hatırlatıldığı halde yapmamakta ısrar etmesi.

                 ı) İşçinin kendi isteği veya savsaması yüzünden işin güvenliğini tehlikeye düşürmesi, işyerinin malı olan veya malı olmayıp da eli altında bulunan makineleri, tesisatı veya başka eşya ve maddeleri otuz günlük ücretinin tutarıyla ödeyemeyecek derecede hasara ve kayba uğratması.

 

                   Sampa Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. pandemi döneminde kısa çalışma ödeneğinden faydalanmayıp, çalışanlarını ücretsiz izne göndermemiş, hatta istihdamı arttırarak çalışanlarından aldığı güçle zor günlerin üstesinden gelmeyi amaçlamıştır. Bu bağlamda müvekkil şirket, pandemi döneminde, çalışanlarının maaşlarını gününden önce tam ve eksiksiz olarak yatırmıştır.

                    Ayrıca müvekkil Sampa Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. tarafından COVID-19 salgınına karşı şimdiye kadar alınan tedbirler aşağıda sıralanmıştır.

  • El dezenfektanları, üretim dahil tüm alanlara hızla temin edilerek yerleştirilmiştir.
  • Üretim, ofisler, yemekhaneler, depolar ve servisleri özel dezenfektanlarla sürekli dezenfekte edilmiştir.
  • Riskli sağlık gurubunda yer alan; kronik hastalığı olan, hamile ve 65 yaş üzeri çalışanlar tespit edilerek evlerine gönderilmiştir.
  • Yemekhanelerde çatal, kaşık ve bıçaklar kağıt paketlerde servis edilecek şekilde düzenlenmiş, yemek saatleri uzatılarak maksimum emniyet mesafesi uygulanmaya başlamıştır.
  • Ateş ölçerlerle ofis ya da depo ve üretim alanlarına giren çalışanların ve ziyaretçilerin ateşleri düzenli olarak ölçülmüştür.
  • Şüpheli durumlar halinde, kişiler derhal işyeri hekimi nezaretinde hastaneye yönlendirilmiştir.
  • Tüm çalışanların yurt içi ve yurt dışı seyahatleri durdurulmuştur. Seyahat durdurma kararı alındığı esnada, yurtdışında olan ya da birincil derece yakını yurtdışından gelen çalışanların 14 gün evlerinde karantina altında kalmaları sağlanmıştır.
  • Şirket binalarına ziyaretçi kabulleri sınırlanmış, yurt dışından hiçbir şekilde ziyaretçi kabul etmeme kararı uygulanmıştır.
  • Çalışanlara işe başlarken bir maske ve mola saatinde bir maske olmak üzere günde iki maske, şirket tarafından verilerek kullanılması takip edilmiştir.
  • İşlerini evden takip edebilme imkânı olan çalışanların uzaktan çalışması organize edilmiştir.
  • Çalışanların vardiya düzenlemesiyle servis doluluk oranları yarı yarıya azaltılmıştır.

 

                     Netice olarak yukarıda belirtilen bilgiler ışığında müvekkil Sampa Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. kurumsallık bilincini kazanmış, istihdamı ve büyümeyi hedefleyen ve bu hedeflerini

çalışanlarından aldığı güç ile uygulayan bir şirkettir. Sampa Otomotiv San. ve Tic. A.Ş aynı kurumsallık kültürü, strateji ve çalışanlarının bağlılıkları ile 2023 hedeflerine adım adım ilerleyecektir. Kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.

Recep YAZGANRecep YAZGAN