Samsun Haber
Giriş Tarihi : 08-12-2020 10:32   Güncelleme : 08-12-2020 10:34

Samsun Atakum'da Bu Lise Neden Tamamlanarak Hizmete Açılmıyor!

Samsun Atakum Beypınar mevkiinde inşaatına 2015 yılında başlanılan Atakum Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi gözler önünde çürüyüp gidiyor.

Samsun Atakum'da Bu Lise Neden Tamamlanarak Hizmete Açılmıyor!

Samsun’da yıllardır tamamlanamadığı için yaygın basında gündeme gelen Bafra Bölge Hastanesinin ardından şimdi de Atakum Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi yıllardır bitirilemediği için devletin parası eriyip gidiyor.

Samsun'un Atakum ilçesinde yapımına 2015 yılının ekim ayında başlanan Atakum Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin bitirilme işi yılan hikayesine döndü.

Müşavirliğini Dome-Partners  firmasının yaptığı, yüklenici firmanın ise Boyut Mimarlık'ın üstlendiği lise inşaatının üç yıl önce tamamlanarak hizmete gireceği belirtilmişti.

38 bin metre kare alan içinde yapımı planlanan ve yaklaşık 8.5 milyon TL ye mal olacak lise inşaatının bitirilmesi sözleşmeye göre 2017 yılının nisan ayında olması gerekirken, müteahhit firmanın battığı bu yüzden de inşaatın geciktiği belirtiliyor. Bazı kaynaklardan alınan bilgilere göre yapımcı firmanın fetö ile bağlantılı işlerinden dolayı inşaatı bitiremediği iddiaları da dolaşıyor.

 

LİSE NE ZAMAN BİTİRELECEK?

Lise inşaatında çalışmaların kısa süre içinde başlatıldığı, ancak inşaatta taşıma suyla iş yapıldığı, Atakum Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin ne zaman bitirileceği konusunda kesin bir bilgi olmamakla birlikte 2018 yılının sonuna doğru bitirileceği söyleniyor.

İddialara göre yüklenici firma inşaatı tamamlayarak Milli Eğitim Müdürlüğü’nden teslim olana kadar okula bir güvenlik personeli istedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü ise bize teslim edilmeden böyle bir görevlendirme yapamayız diyerek talebi geri çevirdi.

Bir gece hırsızlar binanın bütün kablolarını çaldılar.

Recep YAZGANRecep YAZGAN