Sağlık
Giriş Tarihi : 13-07-2017 13:40   Güncelleme : 13-07-2017 13:40

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Uyku Apnesi Merkezi şifa dağıtıyor

Ameliyat olmadan önce uyurken horlayan, cihaz kullanan, yorgun uyanan Eskişehirli Altan Kaya, tedavi olmak için geldiği Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Uyku Apnesi Merkezi'nde şifa buldu.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Uyku Apnesi Merkezi şifa dağıtıyor

Evlilik sorunları başta olmak üzere sosyal ilişkilerde bozukluk gibi büyük etkisi olan Uyku Apnesi ve Horlama ailelerin en büyük sorunu haline geldi. Boşanmalara bile sebep olan bu sağlık problemlerinden Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Uyku Apnesi Merkezi'nde tedavi olup kurtulmanız mümkün. 

Sadece Türkiye'den değil Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen hastalar Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Uyku Apnesi Merkezi'nde mutlu bir şekilde evlerine dönüyorlar. 

Eskişehir'den gelerek ameliyat olan Altan Kaya'nın eşi Bahar Kaya, kocasının yaşadığı problemleri ve tedavi sonrasını anlattı. 

EŞİ OPERASYON ÖNCESİ VE SONRASINI ANLATTI

Eşinin ameliyat olmadan önce uyurken aşırı bir şekilde horladığını dile getiren Bahar Kaya, "Kendisi bu anlamda cihaz da kullanırdı, sabahları uykusunu alamamış yorgun uyanırdı. Hemen hemen her gün ya başı ağrırdı, yada ayakları. Hiç rüya göremediğini dile getirirdi. Bugün ameliyatının ardından 8 gün geçti daha kaliteli ve vucudun ihtiyacı kadar oksijen aldığından hızlı bir şekilde kilo vermeye başladı, cihazı bıraktı. Sabahları daha dinç uyanıyor, kolay kolay sinirlenmiyor. Baş ve bacak ağrısı kesildi, rüya görüyor. Bunların hepsi önce Allah'ın sonra sizin sayenizde oldu. Doktorumuz Doç. Dr. Erdal Seren beye ve merkez ekibine teşekkür ediyorum" dedi. 

MUTLAKA MUAYENE OLUN

Eskişehirli Altan Kaya'ya yapılan tedavi hakkında bilgiler veren Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Uyku Apnesi Merkezi doktorlarından Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Erdal Seren ise, "Trafik ve İş Kazaları, evlilik sorunlar, ekonomik kayıplar ile Sosyal ilişkilerde bozukluk tümü Uyku Apnesi ve Horlamadan kaynaklanan kötü sonuçların bir ürünüdür. Ağır mı horluyorsunuz, uyku apnesi sorunumu çekiyorsunuz? mutlaka iyi bir burun, ağız, damak, boğaz ve boyun muayenesinden geçmelisiniz. Uyku esnasında yapılan "uyku testi", kişinin horlamasının ve apnesinin sağlığını ne derecede etkilediğinin saptanmasında değerlidir. Hastalığın tipi ve şiddeti belirlendikten sonra uygun bir tedavi seçeneği belirlenir. Ancak bundan önce hastalık derecesi ne olursa olsun genel önlemlerin alınması kişinin ve ailesinin bu konuda bilgilendirilmesi sağlanır ve tedavisi gerçekleştirilir. Hasta kısa bir süre içinde taburcu edilir ve takibi yapılır. Hastamızın saydığı tüm problemler ortadan kalkar ve günlük yaşantısı normale döner." diye konuştu.

adminadmin