Samsun Haber
Giriş Tarihi : 29-05-2023 16:55   Güncelleme : 29-05-2023 16:55

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e de TOGG Geldi!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e TOGG marka makam aracı geldi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e de TOGG Geldi!

 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, geçtiğimiz yıl Ocak ayında, Anakent ve Kültür Sanat A.Ş.'ye 30 milyonluk araç alırken bir tane bile TOGG tercih etmemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her belediye başkanına bir adet TOGG marka makam aracı şartından sonra Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’ de yerli ve milli TOGG makam aracı alarak kullanmaya başladı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, geçtiğimiz yıl Ocak ayı Belediye Meclis toplantısında Anakent ve Kültür Sanat A.Ş.'ye 30 milyonluk araç alınması ile ilgili soruya verdiği cevapta, Belediyeye ait Anakent ve Kültür A.Ş.'nin büyük miktarda vergi ve KDV ödediğini, bu vergi ve KDV'leri ödememek için her 2 şirkete araç aldıklarını söylemişti.

Demir, "Audi marka bir araç alındı mı; bir tek o alınmadı. Şu anda bizim Anakent ve Kültür A.Ş. var. Anakentin toplam karı  26 milyon...  Evet şimdi değerli arkadaşlar şirketlerimizin bu vergilerini, KDV  ödemelerini  biz para olarak ödeyeceğimize belediyenin ihtiyaç duyduğu araçlardan aldık .Bunlardan biri Audi marka makam aracı... Farkındaysanız aşağı yukarı 8 aya yakın kiralık araçla dolaştık.

Araç yedeğimiz yok Ankara'dan biri geldiğinde görevlendirilecek araç yok.

Toyota 4x4 21 adet 5,5 milyon

Renault Megane 10 adet 6.7 milyon

Fiat Doblo 1 adet

Fiat Fiorino 5 adet

Audi 1 adet

Volvo sy90 1 adet

Fiyat Ducato 1 adet,

Renault Master 1 adet,

Fiat Fiorino 5 adet  toplam bedel 30 milyon!..  Biz aslında bu araçları 12 milyona mal etmiş oluyoruz.”

Demir’in almış olduğu araçların arasında geçen yıl Mart ayında satışa çıkacak olan Türkiye’nin yerli otomobili TOGG yoktu.

 

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN