Siyaset
Giriş Tarihi : 07-10-2020 08:55   Güncelleme : 07-10-2020 08:55

Samsun Büyükşehir Belediyesi İçin Kayyım İstedi!

Saadet Partisi(SP) Samsun İl Başkanı Temel Armutçu, Büyükşehir Belediyesi ile ilgili "Yönetmede gösterilen zafiyetten dolayı kayyım atanması yapılmazsa, geriye kalan yaklaşık üç buçuk yıldaki çalışmalarını seçim vaatleri doğrultusunda yapmaya gayret göstersinler" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi İçin Kayyım İstedi!

HAKLILIĞIMIZI İLAN ETTİ

31 Mart seçimlerinde SP Samsun Büyükşehir adayı Salih Şen'in,  Mustafa Demir'in Atakum'da tramvayı yer altına vaadine karşılık, "Çılgın projemiz yok ama biz de Belediye evlerinden Üniversiteye kadar Atatürk Bulvarı'na alt geçitler yaparak Kırmızı Işıksız Bir Trafik vaat ediyoruz" dediğini hatırlatan SP Samsun İl Başkanı Armutçu,

"Seçimi kazanarak Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı olan Sayın Mustafa Demir'e yaptığımız basın açıklamalarımızda zaman zaman bu sözünü hatırlatarak, yeri geldi tasarrufa davet ettik, yeri geldi zaman çok hızlı geçiyor dedik.

Seçimler esnasında ise, tramvayın yeraltına alınabilmesi için belirli bir kotun olması gerektiğini, kot kurtarması durumunda tramvayın yeraltına alınmasının mümkün olabileceğini, Samsun'da ise bu kotun olmadığını söylemiş ve Ak Parti adayının bu projesini gerçekleştirmesinin imkânı bulunmamaktadır demiştik.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Demir, hafif raylı sistem  hattının Taflan ve havalimanı yönlerine uzatılmayacağını, Atakum'da yer altına alınma projesinin de gerçekleştirilemeyeceğini açıklayarak, bizim haklılığımızı bir buçuk yıl sonra ilan etmiş oldu." dedi.

SEÇMEN KANDIRILMIŞ OLMUYOR MU

31 Mart seçimlerinde Atakum ilçesinde tramvayın yer altına alınması vaadi ile ilgili sözlerine devam eden Temel Armutçu,  "Özellikle, Atakum İlçemizde zaman zaman trafiği durma noktasına getiren tramvay hattının yeraltına alınacağı vaadini duyan seçmen, belki Ak Partili olmadığı halde sırf bu vaadinden dolayı Ak Parti adayına oy vermiş olabilir. Şimdi bu seçim vaadi iptal edilince seçmen kandırılmış oluyor mu olmuyor mu? Vaade inanarak oy veren seçmen hakkını nasıl arayacak?

Siyasetçilerin toplum nezdinde itibarlarının korunması, verdikleri vaadi yerine getirmekle ve konuştukları zaman da doğru konuşmaları ile mümkündür. Dürüstlük çok önemli bir haslet olması hasebiyle, gerek Türk Medeni Kanunu'nda gerekse de Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nda bile yer alarak, gerek davacının gerekse de davalının iddia ve savunmalarını yaparken dürüstlükten ayrılmamalarını temel ilke edinmiştir." diye konuştu.

 

KAYYIM ATANMAZSA..

Samsun Büyükşehir Belediyesinde ayrıca yönetim zaafiyeti olduğuna da açıklamasında yer veren SP Samsun İl Başkanı Temel Armutçu, "Borçları idare edemediğinden, aşırı borçlanmaya devam edildiğinden ve Büyükşehir Belediyesi'ni yönetmede gösterilen zafiyetten dolayı kayyım atanması yapılmazsa, geriye kalan yaklaşık üç buçuk yıldaki çalışmalarını seçim vaatleri doğrultusunda yapmaya gayret göstersinler ve en azından verilen sözlerin bir kısmını yerine getirsinler" dedikten sonra şunları dile getirdi.

 

BÜYÜK LOKMA YE BÜYÜK LAF KONUŞMA

"Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde Belediye Başkanından sonra gelen en yetkili Genel Sekreter ile Yardımcıları biri hâriç dışarıdan geldiler. Sayın Mustafa Demir'in seçim çalışmalarında burada bulunmadıklarından dolayı verdiği vaatlerden de bihaberler.

Genel Sekreter ile Yardımcıları lütfen Sayın Başkanlarının seçim vaatlerini tekrardan bir okusunlar. Ki, Allah muhafaza şahsım ve camiam adına hiçbir zaman tasvip etmeyeceğimiz bir şekilde; borçları idare edemediğinden, aşırı borçlanmaya devam edildiğinden ve Büyükşehir Belediyesi'ni yönetmede gösterilen zafiyetten dolayı kayyım atanması yapılmazsa, geriye kalan yaklaşık üç buçuk yıldaki çalışmalarını seçim vaatleri doğrultusunda yapmaya gayret göstersinler ve en azından verilen sözlerin bir kısmını yerine getirsinler”

Recep YAZGANRecep YAZGAN