Samsun Haber
Giriş Tarihi : 25-03-2021 06:23   Güncelleme : 25-03-2021 06:23

Samsun Büyükşehir Belediyesi Samsun İli Mekânsal Gelişimi Hizmet Alımı İhalesine Çıktı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının finanse ettiği ve 2020 Yılı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “Samsun İli Mekansal Gelişme Projesi için ihale ilanı yayınlandı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Samsun İli Mekânsal Gelişimi Hizmet Alımı İhalesine Çıktı!

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (OKA) başvuru sürecini yürüttüğü, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın program otoritesi olduğu ‘2020 Yılı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı’nda başarılı bulunan  Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Samsun İli Mekansal Gelişme Projesi’ destek sözleşmesi, Başkan Mustafa Demir ve OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin tarafından imzalanmıştı.

2019 yılında da Samsun Mekânsal Gelişim Önerileri isimli bir çalışma raporu hazırlanmıştı.

Rapor 8 çalışma grubunun hazırladığı Samsun stratejik mekânsal planlarını belirli bir format içinde ana hatları ile özetliyordu.

Planların Yeşilırmak Havza Gelişim Projesi’nin stratejik amaç, öncelik ve tedbirleri ile ortaklaştıkları alanlar tespit edilmiş, böylelikle YHGP’ de ele alınan ilgili konunun şehir planlama boyutunun SMP’ den elde edilen bilgiler ışığında tekrar değerlendirilmesi için bir fırsat oluşturduğu belirtilmişti.

Recep YAZGANRecep YAZGAN