Samsun Haber
Giriş Tarihi : 20-01-2022 11:21   Güncelleme : 20-01-2022 11:21

Samsun Büyükşehir'den Yeşil Seferberlik

Samsun’da 2022 yılında 1500 ağaç ve 53 bin bitkiyi toprakla buluşturmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, kente 2.5 yılda yaklaşık 7 bin ağaç ve 79 bin adet bitki dikti.

Samsun Büyükşehir'den Yeşil Seferberlik

Samsun'un yeşil kimliğini yeniden kazanması ve daha yeşil bir dokuya kavuşması için kent merkezi ve farklı noktalarında ağaçlandırma çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekiplerinin ‘Yeşil Seferberliği' sürüyor. Daha yeşil bir kent ve daha temiz bir hava için her noktada çalışan ekipler son 2.5 yılda yaklaşık 79 bin adet bitkiyi toprakla buluştururken, 7 bin adet de ağaç dikimi gerçekleştirdi.

2022'DE 53 BİN BİTKİ 1500 AĞAÇ TOPRAKLA BULUŞACAK

Ağaçlandırma seferberliği kapsamında yeşil alanlar başta olmak üzere mesire alanları, yürüyüş yolları, cadde ve bulvarların ağaçlandırılması çalışmalarına devam eden Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri 2022 programı çerçevesinde de yine manolya, zakkum, ıhlamur, çınar, hatmi, dişbudak, erguvan gibi bölgenin iklim koşullarına uygun ağaçların dikimini gerçekleştiriyor.

6 MİLYON 393 BİN 423 METREKARE ALANDA YEŞİL SEFERBERLİK

Mesire alanları, ağaçlandırma sahaları ile cadde ve orta refüjler olmak üzere 6 milyon 393 bin 423 metrekare alanda ağaçlandırma seferberliği ile Samsun'un yeşil alanlarını zenginleştirdiklerini söyleyen Park Bahçeler Dairesi Başkanı Ekrem Şahin, "ilimiz genelinde bulunan yeşil alanlarımızda ağaçlandırma seferberliği başlattık. İklim koşullarına uygun ağaçlarımızı ekiplerimizin yoğun çalışmaları ile birlikte toprakla buluşturuyoruz. Dikilen ağaçlarla hem yeşil alanları zenginleştiriyor hem de görsel ve estetik açıdan daha güzel bir çevrenin oluşmasını sağlıyoruz" dedi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN