Spor
Giriş Tarihi : 26-07-2017 04:19   Güncelleme : 26-07-2017 04:19

Samsun Canik Basket Yeniden Avrupa’da

Samsun Canik Belediyespor Kulübü’nün ligdeki başarısı, Kulübün büyük bir organizasyona davet edilmesini sağladı. Samsun temsilcisi, Doğu Avrupa Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele edecek.

Samsun Canik Basket Yeniden Avrupa’da

Avrupa’nın önde gelen kulüplerinin bir araya gelerek oluşturduğu Letonya merkezli Doğu Avrupa Kadınlar Basketbol Ligi (EEWBL),  bu yıl Türkiye’den 2 takımın başvurusunu kabul etti. Geçen yıl Türkiye’den sadece İstanbul Üniversitesi’nin yer aldığı ligde bu yıl, İzmir temsilcisi Bornova Becker ile Samsun Canik Belediye Spor Kulüpleri yer alacak. İlk eleme müsabakalarının 7 maç üzerinden oynanacağı ligde, gruplarında ilk 4’e giren takımlar Play-Off oynama şansı yakalayacak.

DEV TAKIMLAR VAR

Toplam 3 etap halinde oynanacak ilk maçların, bir etabının da Samsun’da oynanması için Lig Kuruluna başvuruda bulunulduğunu söyleyen Kulüp Genel Menajeri Zafer Şimşek, başvurunun kabulü halinde, Avrupa şampiyonluğu kazanmış dev takımların Samsun’a geleceğini söyledi. İlk etap maçların 26-29 Eylül’de oynanacağını belirten Şimşek, müsabakaların hangi ülkede oynanacağının önümüzdeki haftalarda belirleneceğini söyledi.

Grubumuzdaki takımlar şöyle:

Samsun Canik Belediye    ,Türkiye

Dinamo Moskova,            Rusya

 TTT Riga,                              Letonya

 Piestanske Cajky,             Slovakya

 Astana Tigers,                    Kazakistan

 Tsmoki Minsk,                   Belarus

 Hoptrans Sirenos,            Litvanya

 Udominate Basket,          İsveç

adminadmin