Güncel
Giriş Tarihi : 11-02-2020 13:39   Güncelleme : 11-02-2020 13:39

Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi’nden Osmanlı Türkçesiyle Dergi, Heybe!

Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan ve tamamen Osmanlı Türkçesi olarak yayınlanan "Heybe" dergisinin 2020 yılı kış sayısı çıktı.

Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi’nden Osmanlı Türkçesiyle Dergi, Heybe!

Yılda 4 sayı çıkarılan derginin tamamı Osmanlı Türkçesi olarak yayımlanıyor.

Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi Hamza Sofuoğlu yaptığı açıklamada “Derginin tamamını özellikle Osmanlı Türkçesi olarak çıkarıyoruz yanında tercümesini kullanmıyoruz çünkü öğrencilerimizi ve okurlarımızı Osmanlı Türkçesi öğrenmeye teşvik etmek istiyoruz. İnsanlar Arap harflerini görünce okuyamam demesinler çünkü bu harflerin okunuşu Türkçe olduğu için azıcık gayretle anlaşılabileceğini düşünüyorum.” dedi.

Osmanlı Türkçesi dergiyi farkındalık oluşturmak amacıyla çıkardıklarını belirten Sofuoğlu, aldıkları olumlu tepkilerden mutlu olduklarını ve diğer okullara örnek olmaya gayret ettiklerini dile getirdi.

Sosyal Bilimler Liselerinde zorunlu ders olarak okutulmakta olan Osmanlı Türkçesi dersinin akademik hayatta özellikle Tarih, Edebiyat ve Hukuk alanlarında öğrenciler için büyük şans  olarak nitelendiriliyor.

Recep YAZGANRecep YAZGAN