Siyaset
Giriş Tarihi : 20-09-2021 10:49   Güncelleme : 20-09-2021 10:49

Samsun il Kongresinde konuşan Genel Başkan Karamollaoğlu Toplu Sözleşmelerde Sınır Yoksulluk Sınırı Olmalı

Saadet Partisi Samsun 7. Olağan Kongresi geniş bir katılımla Canik Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Samsun il Kongresinde konuşan Genel Başkan Karamollaoğlu Toplu Sözleşmelerde Sınır Yoksulluk Sınırı Olmalı

 

Kongreye katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, konuşmasında, Samsun İl Başkanı Salih Şen’in Saadet Partisi’ni çok iyi bir yerlere taşıyacağına inandığını belirtti.

Divan heyetinin teşekkülü ile başlayan kongre, hesapların ibrazının ardından siyasi konuşmalarla devam etti.

Kürsüye ilk gelen Saadet Partisi İl Başkanı Salih Şen, kongreye katılımın yoğunluğundan dolayı katılımcılara ve siyasi parti temsilcilerine teşekkür etti.

 “SAADET PARTİSİ’NİN AMACI TÜM DÜNYADA HUZUR VE BARIŞI SAĞLAMAK”

Ardından kürsüye çıkan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi’nin tüm dünyada huzur ve barışın hakim kılınması için çalıştığını vurgulayarak, huzur ve barışın tesisinin sadece söz ile gerçekleşmeyeceğini belirterek, huzur ve barışın tüm dünyada gerçekleşmesi için fikir ve düşünce hürriyetine saygı şarttır. Ben bunu bir Müslüman olarak söylüyorum. Bizim inancımızda fikir ve düşünce hürriyeti temeldir. Cenab-ı hak kitabında belirtmiş ‘dinde zorlama yoktur’. Bu, fikir ve düşünce hürriyetinin zirvesidir. Geçmişte biz başka ülkelere gidip oralarda hakimiyet kurarken insanları zorla düşüncemize çekmek yerine biz orada fikir ve düşünce hürriyetinin kâmil manada olması için çalışmışız. Gittiğimiz yerlerde kimseye zulmetmemişiz. Bunu farklı göstermek için çalışıyorlar Batılılar şimdi İslamafobi diye bir mefhum ortaya çıkardılar. Özellikle 11 Eylül olaylarının ardından bu zirve yaptı” ifadelerini kullandı.

 

“11 EYLÜL OLAYLARI İSLAM DÜŞMANLIĞININ YAYILMASI İÇİN ORGANİZE EDİLDİ”

11 Eylül olaylarının tamamen sahtekârlık olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, olayların İslam düşmanlığının oluşması için gerçekleştirildiğinin altını çizdi. Karamollaoğlu, “11 Eylül olaylarında iki kişinin 6 aylık eğitim ile uçak uçurup Amerika’nın en iyi korunan iki binasını yıktığı söylendi. Bu bir sahtekârlık 6 aylık eğitim ile hiç kimse değil uçağı, tek motorlu planörleri bile uçuramaz. Sorun bakayım büyük uçakları uçurmak için kaç yıl eğitim alıyor. Bir de hiçbir uçak 400 km mesafede hava kontrol merkezlerinin yönlendirmesi olmadan bir hedefi gidip bulamaz. Bunu bilim adamları söylüyor. O halde birileri bunu planladı.  Amerika için haçlı seferi ilan edecek bir hikâye. Sahtekârlıkta bunların üzerine yok” dedi.

 

“İNANCIMIZIN TEMEL KRİTERLERİNDE DÜNYADAN GERİDEYİZ”

Türkiye’nin birçok konuda olduğu gibi adalet, rüşvet ve israf gibi konularda dünya sıralamasında gerilere düştüğünü hatırlatan Karamollaoğlu, “İslami kriterler öne çıkarıldığında ne var; biz hakkı üstün tutarız, adalete önem veririz, hak yemeyiz, fikir hürriyetine önem veririz, rüşvet, israf, yolsuzluk bizde olmaz. Bir de bakıyorsun ki, bu kriterlerde dünyada 30’uncu sıralara düştük. Bizim gibi inanmayan, düşünmeyen ülkeler bizim önümüzde. Bu nasıl iş ki biz kendi inancımızı bilmiyor, kendi kurallarımızı çiğniyoruz. O yüzden fikir ve inanç hürriyeti dediğimiz zaman herkes bunu yanlış anlar. Cihat ne için yapılırmış, gidip düşmanı zorla Müslüman yapmak için değil. Hakkı hâkim kılmak için dersen orada özellik var. Hak zorla hâkim kılınmaz. İnsanlar isterse olur” dedi.

 

“TOPLU SÖZLEŞMELERDE SINIR YOKSULLUK SINIRI OLMALI”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde AK Parti iktidarı ile asgari ücretin 16 misli arttığını belirttiğini hatırlatan Karamollaoğlu, asgari ücretin artmasının yanında açlık sınırının da çok arttığını kaydederek, “Sayın Cumhurbaşkanı, ‘Biz iş başına geldiğimiz günden beri asgari ücret 16 misli artmış’ ifadelerini kullandı. Ama açlık sınırı kaç misli artmış, onu demedi. Çay simit hesabını o zaman yapıyordum ama artık yapmıyorum demedi. Sendikalara da söyledim bunları. Sendikalar bugün toplu sözleşmelerde iddialı olamıyorlar. İşsizlik bu kadar yüksekken kendi çalışanlarının işlerinin riske girmesini göze alamazlar. Bundan 20 sene öncede toplu sözleşmeler hep açlık sınırı baz alınarak yapılırdı. Toplu sözleşmelerdeki sınırı en azından yoksulluk sınırında bir ücret olarak belirleyelim” dedi.

 

“ÜRETİMİN ARTMASI VE MİLLİ GELİRDE ADİL DAĞILIM ŞART”

Türkiye’de yaşanan ekonomik sorunların çözülmesi için temel olarak üretimin artırılması gerektiğini kaydeden Karamollaoğlu, “Ekonomide sorunları düzeltmek için İki temel husus var. Biz milli gelirimizi, üretimimizi artırarak artıracağız. Üretim artmadan sadece hizmet sektöründeki gelişmeler ile biz kalkınıyoruz zannedersek milli gelirimiz artmış gözükür ama biz zenginleşmeyiz. Bu bir. İkincisi ise biz üreterek kalkınacağız ama bir husus var ki, bu üretimle artan milli gelirin adil dağılımını sağlamaktır. Adil olmayan zenginlik bu memlekete huzur getirmez” diye konuştu.

SALİH ŞEN İL BAŞKANI SEÇİLDİ

Konuşmaların ardından Saadet Partisi Samsun il yönetim kurlu üyeleri seçimlerine geçildi.

Divana tek liste olarak sunulan İl Yönetim Kurulu üye oy pusulasında Salih Şen kullanılan oyların tamamını alarak Saadet Partisi yeni il başkanı seçildi.

Saadet Partisi İl Başkanlığındaki Samsun İl Yönetim Kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu;

İl Başkanı Salih Şen,

Asil Üyeler;

Aldülvahap Bilen

Ahmet Köseoğlu

Ali Şimşek

Ali Turan

Arif Özkurt

Bilal Genel

Esat Katırcı

Fatih Önder

Hasan Öztürk

Mehmet Ali Kavaklı

Mehmet Beşikçi

Muhammet Okudan

Murat Con

Murat Tekin

Namık İlker

Necati Yusufoğlu

Nuri Başar

Oğuzhan Yücel

Ömer Faruk Özkan

Recep Yüksel

Remzi Sarak

Serdar Şen

Şerif Altundal

Yaşar Aytaş

Recep YAZGANRecep YAZGAN