Samsun Haber
Giriş Tarihi : 06-09-2017 09:28   Güncelleme : 06-09-2017 09:28

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Güney'den Sağlık çalışanlarına şiddete kınama!

Samsun Sağlık İl Müdürü Dr. Yusuf Güney, Bayramın 3. Günü Salıpazarı Devlet Hastanesi acil servisine giriş yapan hastanın, müşahede alanına alınışı sırasında, iki yakınıyla birlikte bir hemşirenin darp edilmesiyle birlikte bir başka hemşireye de fiziki müdahalede bulunulmasını kınadı.

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Güney'den Sağlık çalışanlarına şiddete kınama!

Dr. Yusuf Güney yayınladığı mesajda şunları kaydetti;

Darp nedeniyle hemşiremize istirahat  raporu verilmiştir. Olaya dair beyaz kod kayıtları tutulmuş, gerekli hukuki süreç başlatılmıştır. Görevi başında meslektaşımızın darp edilerek şiddete maruz kalması hepimizi derinden üzmüştür. Sağlık hizmeti veren sağlık çalışanlarımız kutsal bir görevi fedakarca yerine getirmektedirler. Özverili sağlık çalışanları olarak sağlık hizmetlerini halkımızın tamamına din, dil, ırk ayrımı yapmadan sunuyoruz. Fakat böylesine kutsal bir görevi yerine getiren, şifa veren ellere karşı yapılan her türlü şiddet asla kabul edilebilir değildir.

Adli makamlara intikal eden tüm vakaları yakından takip ettiğimizin bilinmesini isteriz. Şiddete maruz kalmış olan sağlık çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Sağlık çalışanlarına yapılan her türlü şiddeti kınıyoruz.

adminadmin