Güncel
Giriş Tarihi : 04-03-2021 08:25   Güncelleme : 04-03-2021 08:28

Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç’un Hedefi Kadrosunu Samsun’a Aldırmak!

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç’un Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’ndeki akademik kadrosunu Samsun’a alabilmek için OMÜ ve SAMÜ rektörleriyle görüştüğü öğrenildi.

Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç’un Hedefi Kadrosunu Samsun’a Aldırmak!

İl Sağlık Müdürlüğü sözleşmesi geçen yıl nisan ayında dolan ve pandemi dolayısıyla uzatılan Dr. Öğr. Üyesi Oruç’un uzatılan sözleşmesi  15 Nisan’da dolacak.

AKADEMİK YAYIN BASKISI

Aynı zamanda Yeşilay Derneği Samsun Şube Başkanı da olan Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç’un çok sayıda akademik yayını bulunuyor.

Ancak Oruç’un bu yayınların arasında kendisinin hazırladığı çalışmaların yok denecek kadar az olduğu akademik yayın hazırlığında olan akademisyenlerin akademik çalışmalar için İl müdürlüğünden izin için başvuru aşamasında izin şartı olarak çalışmalarda isminin yer almasını istediği öğrenildi.

Doçent olabilmek için Samsun hastanelerinde akademik çalışma yapan doktor ve doktora öğrencilerine akademik yayınlarında isminin geçmesini isteyen Oruç’un ismini yayınlara koydurmak istemeyen akademisyenlere yayın izni vermediği de iddia ediliyor.

Recep YAZGANRecep YAZGAN