Samsun Haber
Giriş Tarihi : 23-10-2019 09:00   Güncelleme : 23-10-2019 09:00

Samsun İlkadım Şehit Burak Zor İmam Hatip Ortaokulunda Şimdi çocuklar daha mutlu!

Samsun İlkadım Şehit Burak Zor İmam Hatip Ortaokulunda “Bilinçli Hareket ve Herkes İçin Spor Faaliyeti” gerçekleştirildi.

Samsun İlkadım Şehit Burak Zor İmam Hatip Ortaokulunda Şimdi çocuklar daha mutlu!

Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu ve Samsun Capoeira Derneği iş birliği ile Samsun İlkadım Şehit Burak Zor İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine beden eğitimi ve spor alışkanlığının kazandırılması, doğru beslenmenin önemi ve bilinçli hareket semineri gerçekleştirildi.

Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Saha ekinlik koordinatörü ve Capoeira Derneği başkanlığını yürüten Spor yöneticisi ve Antrenör Güngör Doğanay’ın verdiği Seminer esnasında öğrencilere çeşitli sorular sorularak çok sayıda sportif hediye dağıttı.

Seminerin hemen ardından sahada kurulu alana geçen öğrencilere Capoeira Derneği sporcuları tarafından gösteriler yapıldı. Daha sonrasında ip atlama, halat çekme ve Hemssball oyunları ile yarışan öğrenciler çeşitli ödüller kazandılar.

Bu yaş kategorisinde bulunan çocukların hareketlilik konusunda kısıtlı olduğunu belirten Güngör Doğanay “teknolojinin gelişimi ile birlikte oyunlar sokaklardan küçücük karelere sıkıştı. Buda çocukların çok daha stabil durmalarına neden olmaktadır. Haliyle daha hareketsiz ve kilo problemi olan bir neslin yetişmesi kaçınılmaz. Bunun yanında hareketli olan çocukların bu hareketliliğini yetenekleri ile birleştirip küçük yaştan itibaren profesyonel branşlara yönlendirilmesi Federasyon olarak sahiplendiğimiz en önemli misyonlardan biridir. Bu bilinci 3’ten 93’e her yaştan vatandaşımıza aşılamak için tüm il ve ilçelerimizi durmaksızın gezerek seminer, etkinlik ve çeşitli faaliyetlerle anlatıyoruz” dedi.

Kurulduğu 1990 yılından günümüze anayasamızın 59. Maddesi hükmünce ülkemizin her noktasında spor etkinlikleri, gösteri, faaliyet, proje yürüten Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. 

Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Millî Mücadelenin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında 30 ve 31 Ağustos 2019 tarihleri arasında Samsun şehir Merkezi ve Çarşamba ilçe merkezinde Herkes İçin Spor Şenlikleri gerçekleştirmişti.

 

 

adminadmin